Άκης: Από «καβάλα στ΄ άλογο», τον πάνε για δίκη.

Δυο φωτογραφίες που απεικονίζουν την άνοδο και τη πτώση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η πρώτη από την εποχή της παντοδυναμίας του, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, καβάλα στ΄ άλογο κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στη Κρήτη , στα μέρη του Γιάννη Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου την εποχή που ήταν ΥΕΘΑ. Ο Σμπώκος ήταν Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τη χθεσινή του παρουσία στη Βουλή ,όπου κλήθηκε για να να δώσει εξηγήσεις για τα υποβρύχια. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθετε έξι ώρες,γνωρίζοντας ότι οι πρώην συντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ ,διαρρέουν ήδη ότι η παραπομπή του σε δίκη είναι βέβαιη.
Ποιον έχουν κυρίως στο στόχαστρο οι λίγοι “πιστοί” που έχουν απομείνει στον Άκη; Τον Μιχάλη Καρχιμάκη για τον οποίο λένε ότι επιβεβαιώνει απολύτως το “ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργεντηθέντα”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος μετά τη κατάθεσή του στην επιτροπή δεν έκρυψε πικρία του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε πως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προαποφασίσει την ενοχή του.