OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί

30/07/2018 - 16:53
Share on FacebookShare on Twitter
Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να απαντήσει αν το βράδυ της φωτιάς ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί και το αποσιώπησε, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως μπορεί η αυθαίρετη δόμηση και ο τρόπος που αυτή έχει ελεγχθεί πολεοδομικά να είναι μία προβληματική κατάσταση, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την υποχρέωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να σώσει ανθρώπινες ζωές και μετά τις περιουσίες και τον φυσικό πλούτο.

«Και άλλες χρονιές, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρές καταστάσεις. Είχα την ευθύνη το 2014 και ήταν ευλογία ότι δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία και όλοι οι υπεύθυνοι λειτούργησαν πρώτα στο κομμάτι τής πρόληψης και μετά της αντιμετώπισης και δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας, πως από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, μέχρι την κατάληξή της περνώντας τη Μαραθώνος, στο Μάτι και τη γύρω περιοχή, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Και εξ’ αυτού υπάρχουν ευθύνες. Και αυτές οι ευθύνες προσωποποιούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αυτός που έχει την ευθύνη του κράτους αναλαμβάνει την ευθύνη, όχι στα λόγια. «Με την τακτική και τη στρατηγική που επέλεξε ο κ. Τσίπρας και η οποία κατέρρευσε, ένα είναι το καίριο ερώτημα, στο οποίο είναι υποχρεωμένος να απαντήσει: Το βράδυ της φωτιάς, που ο κόσμος αγωνιούσε και που ολόκληρη η χώρα παρακολουθούσε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, ήξερε ότι είχαμε νεκρούς; Το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό;» σημείωσε.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ έκανε λόγο για δύο Ελλάδες, από τη μία την Ελλάδα της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, των ανθρώπων που στηρίζουν τους πληγέντες συμπολίτες μας και από την άλλη αυτών, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να κατέχουν μία θέση ευθύνης και να εναποθέτουν σε αυτούς οι πολίτες την υγεία και την ασφάλειά τους και όταν συμβεί κάτι δεν τους απασχολεί η ευθύνη τους, δεν αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να πουν μία συγνώμη και να παραιτηθούν.

«Οι έχοντες την ευθύνη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μαζί με όσους ενήργησαν συμπληρωματικά, όφειλαν να την αναλάβουν. Το φιλότιμο προϋποθέτει και την έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης, μία συγγνώμη, μία παραίτηση. Κάθε μέρα που περνάει νέες πικρές ανθρώπινες ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θα αποκαλύψουν εκτός της πολιτικής ευθύνης και τις όποιες ποινικές ευθύνες υπάρχουν και γιατί» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι προφανώς προφανώς ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της φωτιάς απέτυχε.

«Δεν μπορεί ένα δομημένο κράτος να αφήνει τα πράγματα στην τύχη. Οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να συμβεί ένα δυστύχημα. Έχουμε διαδοχικές αλλαγές στην αναζήτηση του αιτίου από την κυβέρνηση. Στην αρχή ακούσαμε από τον πρωθυπουργό για ασύμμετρη απειλή. Μετά ακούσαμε για ριπές ανέμων, πολλαπλές εστίες από τον δορυφόρο. Μετά ότι η πυρκαγιά αναπτύχθηκε σε πολύ μικρό χρόνο, που δεν άφηνε περιθώριο αντιμετώπισης. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, ο ελληνικός λαός δεν το ανέχεται» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος υποστήριξε πως σεβάστηκε τις τρεις ημέρες του εθνικού πένθους, σε αντίθεση με τα στελέχη της κυβέρνησης, που δεν το σεβάστηκαν. «Βγήκαν να μιλήσουν για σενάρια συνομωσίας και να κατηγορήσουν μέσα ενημέρωσης και οποιονδήποτε εκτός από τους εαυτούς τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τέτοια μετριοπάθεια και συναίσθηση των τραγικών στιγμών που ζούμε. Θέλω να θυμίσω πώς αντιμετώπιζαν οι σημερινοί κυβερνώντες την εκάστοτε κυβέρνηση σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι πολύ μακριά από εμάς αυτή η πολιτική συμπεριφορά απέναντι σε μία τραγωδία, η οποία μας κόστισε νεκρούς που ακόμα μετράμε και είναι άταφοι. Φυσικά και πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης. Ό,τι πρόβλημα δόμησης και να υπήρχε, όμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να κάνει τη δουλειά του για να σωθεί ο κόσμος. Έχουμε θρηνήσει δεκάδες νεκρούς στη Μάνδρα και στις πρόσφατες πυρκαγιές. Μου είναι εντελώς αδιάφορη η επικοινωνιακή πομφόλυγα που θα στήσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΚΙΚΙΛΙΑΣΝΔΝΕΚΡΟΙΠΥΡΚΑΓΙΕΣΤΣΙΠΡΑΣΦΩΤΙΕΣ

Related Posts

Εθνικό Πλοίο
ΥΕΘΑ

Εθνικό Πλοίο: Θα εξυπηρετεί και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα – Συνάντηση Δένδια και Κικίλια

20/03/2026 - 19:44
Patriot
ΥΕΘΑ

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

19/03/2026 - 20:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

19/03/2026 - 19:50

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: «Μπορούμε να αδρανοποιήσουμε τη νήσο Χαργκ του Ιράν όποτε το αποφασίσει ο Τραμπ» – Χιλιάδες πεζοναύτες κατευθύνονται στη Μέση Ανατολή

ΓΕΝ: Στον Πειραιά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την 25η Μαρτίου – Οι ώρες επισκεπτηρίου

Η Βρετανία δίνει «πράσινο φως» στις ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τις βάσεις της για επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ

«Ηνίοχος 2026»: 914 έξοδοι σε όλο το FIR Αθηνών – Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

IDF: Κύματα αεροπορικών επιδρομών σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και παραγωγής πυραύλων και drones στο Ιράν

Εθνικό Πλοίο: Θα εξυπηρετεί και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα – Συνάντηση Δένδια και Κικίλια

Politico: Ο Πούτιν πρότεινε να σταματήσει να δίνει πληροφορίες στο Ιράν, αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να δίνουν στην Ουκρανία – Ο Τραμπ αρνήθηκε

Εντυπωσιακά πλάνα από τις δοκιμαστικές πτήσεις της ΠΑ πάνω από την Αθήνα, ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου [vid]

Top News

Δημοσκόπηση MRB: Το 30% λέει πως θα ψήφιζε την Καρυστιανού - «Χαμηλές πτήσεις» για Τσίπρα και Σαμαρά

Ποιος είναι ο γκαλερίτσας Γιώργος Τσαγκαράκης που συνελήφθη: Ο θάνατος των γονιών, το οικοτροφείο κι ο χαρακτηρισμός «money maker»

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ερευνούν το «δρόμο» του χρήματος μετά τη σύλληψη του γνωστού γκαλερίστα για το Ευαγγέλιο και τους 300 πλαστούς πίνακες - Η ανακοίνωση από τη γκαλερί

Μαντώ: Από πριν βγει, ήμουν team Akyla και έλεγα πως αυτός πρέπει να πάει φέτος στη Eurovision

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert