Κικίλιας σε Πάιατ: Εθνική η γραμμή στα θέματα άμυνας και ασφάλειας

Στα θέματα άμυνας και ασφάλειας υπάρχει εθνική γραμμή είπε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος προς τον Αμερικανό Πρέσβη, κ. Τζέφρι Πάιατ. Αυτή η αποστροφή μάλιστα διατυπώθηκε στα αγγλικά, κατά την εισαγωγή της ομιλίας του στο συνέδριο «Exposec Defense World 2018».

Ο κ. Κικίλιας ταυτόχρονα εξέπεμψε ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα τονίζοντας χαρακτηριστικά: Ένα drone πρέπει να αναχαιτίζεται και να καταρρίπτεται από drone και όχι από τρία τέσσερα μαχητικά.» και πρόσθεσε με νόημα: «Kυρίαρχος στο Αιγαίο δεν ειναι αυτός που έχει την αριθμητική υπεροχή αλλά αυτός που θα αξιοποιήσει την τεχνολογία. Αυτός που θα έχει πρώτος την πληροφορία.»

Ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης των τεχνολογιών υποστήριξε εμφατικά ότι: «Πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, έπρεπε με εντολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δουλεύουν ήδη σε αυτή την κατεύθυνση.» 

Σημείωσε ότι οι τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, είναι οι πρώτοι στους οποίους εφαρμόζονται οι τεχνολογικές εξελίξειςΤην επόμενη πενταετία θα προωθηθούν πρωτοβουλίες όπως UAVs και τεχνητή νοημοσύνη ενώ μέχρι το 2020 75 δισεκατομμύρια συσκευές θα είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο κι αυτό αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.