Κίνηση – μήνυμα από Βαρβιτσιώτη εκνευρίζει…»χρυσαυγίτες»

Σε μια συμβολική κίνηση με πολλαπλά μηνύματα,που εκνεύρισε “χρυσαυγίτικα” και “κλοπράιτ” σάϊτ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνάντησε χθες, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων, τους Σημαιοφόρους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Ανδρέα –Ελευθέριο Ίντρα και Ευαγγελία Γαλανοπούλου.

Ο κ. Ίντρα, γιος Έλληνα πρώην στρατιωτικού, με καταγωγή από την Ουγκάντα, και Ελληνίδας μητέρας από την Αθήνα, υπήρξε επί μία 10ετία μέλος της εθνικής ομάδας μοντέρνου πεντάθλου και 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και τελειόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Γαλανοπούλου, πρόκειται να μεταβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Λυών, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του FRONTEX για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιστρέφοντας από εκεί, θα αναλάβει η ίδια την αποστολή του εκπαιδευτή ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  και σχετικής εντολής του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Αθ. Αθανασόπουλου,  Υπεύθυνη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Λιμενικού Σώματος ορίζεται η Ανθυπασπιστής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αναστασία Αβραάμ.