ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΥΕΘΑ: Η δεύτερη «πτώση» του ΥΕΘΑ θα φέρει και «πτώση» -αποστρατεία Αρχηγού;

Η δεύτερη “πτώση” του ΥΕΘΑ, αυτή τη φορά από τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκάλεσε το γνωστό παιχνίδι της “κολοκυθιάς” για το ποιος έφταιξε και ποιος δεν προέβλεψε την “εισβολή”, αλλά ταυτόχρονα πυροδότησε και νέο κύκλο σεναρίων για αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ.

Οι πληροφορίες που θέλουν και τον Α/ΓΕΕΘΑ να “ελέγχεται” για την εισβολή αλλά και για την απόφαση να κατέβει στο περιβάλλοντα χώρο και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, διακινούνται από χθες και δείχνουν ότι νέο “σήριαλ” αρχίζει στις ταλαιπωρημένες ΕΔ.

Η εισβολή φαίνεται ότι αποτελεί για κάποιους τη τέλεια αφορμή για να προχωρήσουν σε αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ, κάτι που ήταν επιθυμία κύκλων της ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι,αλλά δεν έγινε δυνατό μετά από την απρόβλεπτη παραίτηση του τότε Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Έχει ευθύνες ο Α/ΓΕΕΘΑ;

Για την εισβολή στο ΥΕΘΑ άπαντες ευθύνονται και φυσικά και ο Α/ΓΕΕΘΑ. Όπως ευθύνεται και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση η οποία απέρριψε την έγγραφη αναφορά για τη διάθεση των δύο διμοιριών που πάντα έδινε στις συγκεντρώσεις στο ΥΕΘΑ.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη για να αναχαιτίσει τους εργαζόμενους είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι στρατονόμοι που βρίσκονταν στην κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ δεν είχαν επιλογές.

Όσο για την επιλογή του Α/ΓΕΕΘΑ να γίνει…Φράγκος και να κατέβει στο προαύλιο ώστε να διαχειριστεί τους διαδηλωτές, εδώ το πράγμα είναι πάρα πολύ μπλεγμένο.

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να διευκρινιστεί δημοσίως αν ο Α/ΓΕΕΘΑ έλαβε μόνος αυτή τη πρωτοβουλία ή αν εκτελούσε εντολή κάποιου. Πηγές από τον Παναγιωτόπουλο ο οποίος τη στιγμή της εισβολής βρισκόταν στις εκδηλώσεις του Αβέρωφ για του Βαλκανικούς Πολέμους, λένε ότι δεν είχε δώσει καμία τέτοια εντολή.

Όσο για τον ΥΦΕΘΑ Ελευσινιώτη; Ο πρώην Α/ΓΕΝ βρισκόταν στο γραφείο του. Κατέβηκε στο ισόγειο για να δει από τι κατάσταση επικρατούσε, αλλά έξω δεν βγήκε. Προτίμησε να αφήσει τον Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει τη “μεγάλη έξοδο”!

Όλα αυτά επιτρέπουν να φθάσουμε ακόμη και στο ακραίο σενάριο αλλαγής Αρχηγού; Στη παρούσα φάση με τις ΕΔ να βρίσκονται σε κατάσταση …θυέλλης αυτά τα “πειράματα” είναι άκρως επικίνδυνα.

Αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν εν θερμώ και κυρίως δεν πρέπει να επιτραπεί σε εξωτερικούς παράγοντες του ΥΕΘΑ να έχουν άποψη, όπως επιχειρήθηκε να γίνει στις τελευταίες κρίσεις με τα γνωστά επακόλουθα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 150 προσαγωγές έληξε η εισβολή του ΥΕΘΑ! Φωτογραφίες


Α/ΓΕΕΘΑ εναντίον εισβολέων,για δεύτερη φορά στο ΥΕΘΑ.ΒΙΝΤΕΟ.

Εισβολή εργαζομένων στο ΥΕΘΑ : Τι υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας