Κουμουτσάκος κατά Κοτζιά για Σκοπιανό: Δικαιώνονται οι ενστάσεις της ΝΔ

Επίθεση κατά του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας,κ. Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τις δηλώσεις του για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος στη δήλωσή του έκανε λόγο για επιβεβαίωση των ενστάσεων που είχε εκφράσει η ΝΔ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. 

Επιπλέον ο επικεφαλής του τομέα εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι  αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα και η αποκήρυξη κάθε αλυτρωτικής πολιτικής που βασίζεται στην ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής Εθνότητας, είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση αλλά και για να επιτευχθεί συμφωνία. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου είναι η ακόλουθη:

«O κ. Νίκος Κοτζιάς, σε χθεσινή συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι οι συνταγματικές αλλαγές στην γειτονική μας χώρα μπορούν να παραπεμφθούν σε ένα ασαφές, απώτερο μέλλον. Αυτό επιβεβαιώνει πλήρως τις ενστάσεις που εξ αρχής είχαμε εκφράσει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα.

Το επαναλαμβάνουμε ξεκάθαρα: οι αναγκαίες αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα και η αποκήρυξη κάθε αλυτρωτικής πολιτικής που βασίζεται στην ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής Εθνότητας, είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση. Πόσο μάλλον για να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας».