OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κουβέλης: Από οικονομίες στο Υπουργείο Άμυνας θα βρούμε τα 25 εκ για τον χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά

17/07/2018 - 15:36
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη δημοσίευση 15:36:50
Τελευταία Ενημέρωση 20:08:21

«Θα βρούμε αυτά τα 25 περίπου εκατομμύρια ευρώ μέσα από οικονομίες που θα κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στα ισοδύναμα για την παράταση του χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά. Παράλληλα, τόνισε πως συνεχίζονται αμείωτες οι προσπάθειες για τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ακόμη πως δεν αναμένει κάμψη της τουρκικης προκλητικότητας στο Αιγαίο και τέλος πως η χώρα έπραξε ορθά με την απόφασή της να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες

«Οι πιέσεις προς την Άγκυρα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων συνεχίζονται σε πολλαπλά επίπεδα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM». Ο κ. Κουβέλης κατέκρινε το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καθόλου κανονικό περιβάλλον σε δικαστικό και νομικό επίπεδο για τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη. Για τον λόγο αυτό έχω μιλήσει και για βαρβαρότητα δικαίου, με την έννοια ότι οι δύο στρατιωτικοί μας παραμένουν επί τέσσερις και πλέον μήνες κρατούμενοι, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία. Αυτό είναι το δίκαιο -σε εισαγωγικά η λέξη- της Τουρκίας. Είναι πράγματα, τα οποία είναι εντελώς ξένα προς τον δικαιακό πολιτισμό»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, για τους οποίους, όπως σημείωσε, η χορήγηση πολιτικού ασύλου από την ελληνική Δικαιοσύνη έγινε σύμφωνα με το εθνικό, το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Αναφορικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να πιέσει περισσότερο για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ αυτό το ζήτημα τέθηκε τόσο από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με τον πλέον σαφή και δυναμικό τρόπο.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, επισήμανε ότι, κατά την κρίση του, δεν θα μειωθεί η ένταση τους προσθέτοντας: «Ήταν λανθασμένη η εκτίμηση που προέβαλαν κάποιοι ότι η πολιτική τής έντασης αφορούσε μόνο στην προεκλογική τακτική του Ερντογάν».

Σχετικά με τον τρόπο που θα εξασφαλίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ποσό που απαιτείται για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Θα βρούμε αυτά τα 25 περίπου εκατομμύρια ευρώ μέσα από οικονομίες που θα κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αλλά σας βεβαιώνω ότι αυτές οι οικονομίες δεν θα βλάψουν, σε καμία περίπτωση, ούτε στο ελάχιστο την αποτρεπτική ισχύ της χώρας».

Τέλος για την υπόθεση των δύο Ρώσων διπλωματών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε: «Η χώρα μας δεν έχει ούτε πολιτική, ούτε κουλτούρα απελάσεων. Για να προβεί η κυβέρνηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, να είστε βέβαιοι ότι είχε στοιχεία και το έπραξε διότι έπρεπε να υπερασπισθεί την ίδια τη χώρα και να αποτρέψει την οποιαδήποτε επέμβαση -έστω και στο επίπεδο αυτό- στα εσωτερικά μας ζητήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΠΕΛΑΣΗ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝΚΟΥΒΕΛΗΣΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΥΠΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

BBC: Ταυτοποίησε 177.477 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πετρέλαιο, λίγο μετά το τέλος των συνομιλιών για τα πυρηνικά

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κάνει μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

Top News

Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο

Χριστίνα Τσάφου: Συζήτησα με το παιδί μου και του ζήτησα συγγνώμη για πολλά πράγματα

Πυρά Ιάσονα Αποστολόπουλου κατά Μαρίας Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Είναι τα παιδιά εισβολείς;»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert