OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κρίσεις 2019: Ποιος είναι ο αρχηγός που δεν βιάζεται

22/01/2019 - 06:30
ΓΕΣ - κρίσεις
Share on FacebookShare on Twitter

Η γλώσσα των συμβολισμών για πολλούς θεωρείται σημαντική για να λύσει κανείς τον γρίφο των κρίσεων. Από την άλλη ο αιώνιος “βάτραχος” και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν είναι από τους ανθρώπους που αρέσκεται να μοιράζεται τις σκέψεις του για μια ευαίσθητη “επιχείρηση”. Τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση. 

Στο πεδίο των συμβολισμών δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ισχυρή τη δύναμη που προσδίδουν στις υποψηφιότητες τόσο για τα ηνία του ΓΕΕΘΑ όσο και για το τι μελλει γενέσθαι στα τρια Γενικά Επιτελεία. Στην προσπάθεια να αποκωδικοποίηση πρωτίστως προθέσεων και δευτερευόντως αποφάσεων, επιμένουν στην έκφραση – γρίφο ότι “οι τελευταίες κοινές παρουσίες ή και οι απουσίες υποδηλώνουν έως ένα βαθμό την προτίμηση ή την απόρριψη.”

Και έδιναν ως παράδειγμα ανώτατο αξιωματικό που τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά δηλώνει ότι «δεν έχει λόγο να βιάζεται». Τις τελευταίες ώρες πάντως φαίνεται πως αναδύεται ένα άρωμα ανατροπών που θα διατηρήσει και τις πολιτικές ισορροπίες. Ακόμη και με τη «δημιουργία  νέων θέσεων» ώστε να μπορέσουν να δικαιολογηθούν οι όποιες μετακινήσεις.

Στο παρασκήνιο φυσικά τόσο οι φήμες όσο και οι επαφές οργιάζουν, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται και οι πιέσεις προς τα κέντρα των αποφάσεων για την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η πραγματοποίηση της, αναμένεται όπως όλα δείχνουν, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας δεν αποκλείεται να συγκληθεί ακόμη και την ερχόμενη Παρασκευή, με πιθανότερη όμως μια Σαββατιάτικη συνεδρίαση.

Με δεδομένα άλλωστε ότι ήδη διανύεται η πρώτη εβδομάδα, από τις συνολικά είκοσι ημέρες που ο νόμος προβλέπει ως παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασίων οριστικής πλήρωσης της θέσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης και το ευδιάκριτο πάγωμα που έχει επιφέρει στα επιτελεία η αναβολή των αποφάσεων, είναι σαφές ότι “αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν όλα”. Αυτό έλεγε με βεβαιότητα καλά ενημερωμένη πηγή του Πενταγώνου.

Όπως έλεγε στο OnAlert η ίδια πηγή ενημέρωση όλες οι επιλογές έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ο κοινός παρονομαστής είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο “βάτραχος” έχει εξασφαλίσει εδώ και ημέρες την εν λευκώ εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις αλλαγές που εκείνος κρίνει επιβεβλημένες για την διασφάλιση της συνοχής των κλάδων αλλά πρωτίστως για την προώθηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη μελλοντική αναβάθμισή τους.

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΚΡΙΣΕΙΣ 2019ΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert