ΚΡΙΣΕΙΣ : Έμεινε ο Βαίτσης στο ΑΤΑ – Ποιος «ναύαρχος» έφυγε

Ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης παραμένει Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας μετά από την “περιπέτεια” που προηγήθηκε του ΣΑΓΕ. Το οποίο έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν “διαβουλεύσεων”. Ο Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς προσήλθε το πρωί με την εισήγηση αποστρατείας του αντιπττέραρχου Βαίτση. Μετά από συναντήσεις με τον ΥΕΘΑ αλλά και τον Α/ΓΕΕΘΑ υποχώρησε και το ΣΑΓΕ συνεδρίασε αργά το μεσημέρι. Διέκοψε περίπου στις 18.00 για να πάνε υπουργός και Αρχηγοί στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που βρίσκεται δεμένο ανοιχτά του Πειραιά.

Από πηγές του ΥΠΕΘΑ πάντως μεταδίδεται κλίμα “ψυχραιμίας” και επισημαίνουν ότι “οι κρίσεις έγιναν με απολύτως θεσμικό τρόπο,χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία ή οποιονδήποτε άλλο”.

Η ψυχραιμία που μεταδίδεται είναι το ζητούμενο γενικώς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ελπίζουμε ότι άπαντες στον Χολαργό θα το λάβουν. Γιατί πολλοί την χάνουν πάρα πολύ εύκολα τώρα τελευταία. Κι επειδή τα πραγματικά δύσκολα είναι μπροστά μας ας αρχίσουν τις ασκήσεις …ψυχραιμίας.

Η πρώτη αποστρατεία που έχει γίνει γνωστή έστω και ανεπισήμως είναι αυτή του υποναύαρχου Βελισσάριου Παππά, υιού του αείμνηστου Νίκου Παππά.

Διαβάστε ακόμη:

«Υποχώρηση» Α/ΓΕΑ ,δυσαρέσκεια για ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε το Συμβούλιο Αρχηγών για κρίσεις