Κρίσεις με «συγκατοίκηση» και το «αμορτισέρ» του Μαξίμου

Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ιδιαιτερότητα της συγκατοίκησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο ΥΠΕΘΑ είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα. Που όπως όλα τα πειράματα έχει και τα ρίσκα του.

Έχουν υπάρξει διαφωνίες για τις κρίσεις; Ναι,αλλά ήταν προφανώς κάτι το αναμενόμενο. Η πολιτική προσέγγιση αλλά και οι προσωπικότητες των τριών υπουργών είναι διαφορετικές . Συνεπώς δεν είναι παράλογο να υπάρχουν και διαφωνίες και αντιρρήσεις για τις επιλογές που προτείνονται να γίνουν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει προκληθεί κάποια σοβαρή ένταση.

Ο Πάνος Καμμένος θέλει κι έχει τον πρώτο λόγο ως ΥΕΘΑ και στις κρίσεις. Από την άλλη οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος ,ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας Γιάννης Ταφύλλης επιχειρούν να “περάσουν” απόψεις ,θέσεις αλλά και πρόσωπα που εκείνοι θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσουν.

Ωστόσο οι κρίσεις σε επίπεδο Αρχηγών έδειξαν ότι κυρίαρχος είναι ο Καμμένος.

Το “αμορτισέρ” γι΄ αυτή την συγκατοίκηση στον Χολαργό, βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Και λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός έχει ενημέρωση -μέσα στον ορυμαγδό των οικονομικών εξελίξεων- και για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γνωρίζει πολύ καλά και για αρκετά χρόνια τον Πάνο Καμμένο κι όσοι έχουν ζήσει από κοντά το “πολιτικό δίδυμο” υποστηρίζουν ότι υπάρχει χημεία.

Στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας οι κρίσεις δεν προκάλεσαν “αναταράξεις” κι όπου υπήρχε υποψία για κάτι τέτοιο , βρέθηκε λύση. Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και στις κρίσεις που αφορούν στις χαμηλότερες βαθμίδες. Όπου συνήθως γίνονται και οι “μεγαλύτερες φασαρίες”.

Τα επόμενα 24ωρα θα φανεί αν η διάθεση συνεννόησης που εκπέμπουν προς τα έξω όλες οι πλευρές θα γίνει πράξη.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΡΙΣΕΙΣ: Ποιοι μένουν ποιοι έφυγαν – Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ



Γιατί επικοινώνησε ο Σαμαράς με τον Κωσταράκο