Λάρισα: Η στιγμή της καθόδου των F-22 Raptor της USAFE στην 110 ΠΜ

Με τέσσερις καθυστέρηση προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, το ζευγάρι των F-22 Raptor της USAFE AFAFRICA. Το OnAlert εξασφάλισε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη στιγμή της καθόδου των stealth μαχητικών που μαγνήτισε τα βλέμματα των κατοίκων της Θεσσαλικής πόλης. 

Τα αμερικανικά μαχητικά τις τελευταίες ώρες βρίσκονταν στην αεροπορική βάση του Spangdahlem στη Γερμανία από την οποία και θα απογειωθούν με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα για άγνωστο προορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραμονή τους στην 110 Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα αναμένεται να διαρκέσει κάτι περισσότερο από δυο ώρες. Τα stealth μαχητικά κατά την ολιγόωρη παραμονή τους θα αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ και σίγουρα η στάθμευση τους δεν είναι ενταγμένη στο πλαίσιο κάποια άσκησης.

Η εξέλιξη ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία με δεδομένη τη βούληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επεκτείνει τη «στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και της λειτουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», όπως πρόσφατα είχε δηλώσει από τη Λάρισα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πλαίσιο στο οποίο παραχωρήθηκαν υποδομές Μοίρας που πρόσφατα ανέστειλε τη λειτουργία της στην 110 ΠΜ για την εγκατάσταση δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper τα οποία επιχειρούν πλέον από τη Λάρισα, σε απόρρητες αποστολές προς τον Νότο. Μάλιστα ένα MQ-9 Reaper αξιοποιήθηκε την επομένη της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, «δίνοντας πληροφορίες» στην ελληνική πλευρά μετά από αίτημα του Υπ. Άμυνας, όπως είχε δηλώσει ο κ. Καμμένος.