OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Μακεδονικό: Οι γκρίζες ζώνες της συμφωνίας με τα Σκόπια

14/06/2018 - 08:55
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν υπάρχει στο κείμενο της συμφωνίας αναφορά σε ονομασία Severna Makedonija. Το erga omnes καταργείται από το ίδιο το κείμενο που δίνει δικαίωμα αναφοράς σε Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα.

Το πραγματικό κείμενο της συμφωνίας ήρθε στη δημοσιότητα και με την πρώτη ματιά φάνηκαν οι γκρίζες ζώνες που δημιουργεί η συμφωνία με τα Σκόπια. Με την πρώτη ανάγνωση διακρίνει κανείς ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο επίσημο κείμενο σε Severna Makedonija. Η ονομασία που συμφωνήθηκε είναι Βόρεια Μακεδονία.

Αμέσως μετά από αυτή την παρατήρηση ξεκινάει η συζήτηση για το erga omnes και εδώ ξεκινούν και οι παρατηρήσεις για το εάν είναι και επί της ουσίας μια ονομασία έναντι όλων.

Εάν επρόκειτο για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις τότε με βάση την ονομασία Βόρεια Μακεδονία η συμφωνία θα έπρεπε να προβλέπει ότι η ονομασία των κατοίκων της χώρας αυτής θα είναι Βορειομακεδόνες και η γλώσσα την οποία μιλούν θα έπρεπε να ονομάζεται βορειομακεδονική.

Αυτό ωστόσο δεν συμβαίνει. Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να υπάρξει διαχωρισμός. Να αναφέρονται δηλαδή οι κάτοικοι ως Μακεδόνες με τον προσδιορισμό ότι είναι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας.

Έτσι δημιουργείται η επόμενη γκρίζα ζώνη.

Εάν κυρωθεί η συμφωνία παγκοσμίως θα υπάρχει μια εθνότητα που θα ονομάζεται μακεδονική, η οποία θα κατοικεί στη Βόρεια Μακεδονία.

Ουσιαστικά η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τη δημιουργία μακεδονικής εθνότητας την ώρα που οι κάτοικοι στην ελληνική Μακεδονία ονομάζονται Έλληνες. Ουσιαστικά δημιουργείται μια γκρίζα ζώνη ως προς το ποιοι είναι η εθνότητα στην οποία ανήκει η ιστορική Μακεδονία.

Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση με την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως έως σήμερα. Οι Μακεδόνες της Ελλάδας μιλούν την ελληνική γλώσσα και έτσι παγκοσμίως σε συνδυασμό με την εθνότητα με τη συμφωνία γεννιέται ένα έθνος “Μακεδόνων” που ομιλούν την “μακεδονική γλώσσα”.

Πηγή Newsit.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΠΓΔΜΣΚΟΠΙΑ

Related Posts

Δαβάκης
ΥΕΘΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα των Ιμίων αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

26/01/2026 - 13:18
ΥΠΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

25/01/2026 - 11:56
ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού

24/01/2026 - 11:10

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για την κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα: «Περιμένουμε από τη Ρωσία να τηρήσει όσα συμφώνησε»

SBU: Συνελήφθη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας – Θα «έδινε» στη Ρωσία τις θέσεις βάσεων των ναυτικών drones

Η Ιταλία σχεδιάζει «στρατιωτική δύναμη εφέδρων» – 10.000 άνδρες και γυναίκες στην πρώτη φάση

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το «Κοινό Σχέδιο Δράσης» Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για το 2026

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις στα στενά του Ορμούζ – «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο»

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Πούτιν να μην επιτεθεί στην Ουκρανία για μια εβδομάδα και συμφώνησε»

Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας που κατασκευάζονται blocks των ελληνικών και γαλλικών φρεγατών FDI

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το C-130 που μετέφερε τις σορούς των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Ρουμανία

Top News

Χριστίνα Κολέτσα: «Το να βρίσκεσαι σε μια κακοποιητική σχέση δεν σου μαθαίνει τίποτα, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία»

Βάσω Γουλιελμάκη για την σχέση με την κόρη της: «Μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, σήμερα με πήρε τα ξημερώματα»

Βιολάντα: «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν προϊόν αμέλειας και αδιαφορίας» - Ο ανατριχιαστικός επικήδειος του γιου της Αγάπης Μπουνόβα

Δημοσκόπηση MRB: Η Καρυστιανού αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη λέει το 30% - Πρωτιά ΝΔ με 16 μονάδες, η Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert