OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Μακεδονικό: Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

11/06/2018 - 13:19
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-06-11 12:30:18
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-06-11 13:19:18

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και συζήτησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κυρίως για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εξερχόμενος ο ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Σκοπιανού ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε ερώτηση εάν θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε κοφτά: “Θα γίνει”. Η Αθήνα επιμένει στη γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes και αλλαγές στο Σύνταγμα των γειτόνων με απάλειψη των αλυτρωτικών σημείων. Τα Μέσα Ενημέρωσης στα Σκόπια κάνουν ωστόσο λόγο για ραγδαίες εξελίξεις.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, η απάντησή του ωστόσο στο ενδεχόμενο για το αν θα γίνει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, δείχνει πως η επαφή των δύο αντρών είναι θέμα ωρών.

Η άλλη πλευρά είναι αυτή που καλείται τώρα να αποδείξει αν όντως επιθυμεί συμφωνία με την Αθήνα, με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στα Σκόπια, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών επεχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ως εκ τούτου είναι κάτι που μένει να φανεί αν όντως υπήρχε ρήγμα και κυρίως, αν όντως αυτό γεφυρώθηκε.
 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΓΔΜΣΚΟΠΙΑΝΟ

Related Posts

Δαβάκης
ΥΕΘΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα των Ιμίων αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

26/01/2026 - 13:18
ΥΠΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

25/01/2026 - 11:56
ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού

24/01/2026 - 11:10

Διαβάστε Επίσης

Η Ιταλία σχεδιάζει «στρατιωτική δύναμη εφέδρων» – 10.000 άνδρες και γυναίκες στην πρώτη φάση

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το «Κοινό Σχέδιο Δράσης» Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για το 2026

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις στα στενά του Ορμούζ – «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο»

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Πούτιν να μην επιτεθεί στην Ουκρανία για μια εβδομάδα και συμφώνησε»

Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας που κατασκευάζονται blocks των ελληνικών και γαλλικών φρεγατών FDI

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το C-130 που μετέφερε τις σορούς των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Ρουμανία

Παραλήρημα Λαβρόφ για την Ουκρανία: «Είναι πιόνι της Δύσης – Δεν θα δεχθούμε την εκεχειρία που προτείνει ο Ζελένσκι»

Μητσοτάκης: Υποδέχθηκε στο Μαξίμου την Γαλλίδα ΥΠΑΜ – «Θα ολοκληρώσουμε τη νέα αμυντική συμφωνία το συντομότερο δυνατό»

Top News

Χριστίνα Κολέτσα: «Το να βρίσκεσαι σε μια κακοποιητική σχέση δεν σου μαθαίνει τίποτα, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία»

Βάσω Γουλιελμάκη για την σχέση με την κόρη της: «Μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, σήμερα με πήρε τα ξημερώματα»

Βιολάντα: «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν προϊόν αμέλειας και αδιαφορίας» - Ο ανατριχιαστικός επικήδειος του γιου της Αγάπης Μπουνόβα

Έξαλλη η Μαρία Αναστασοπούλου με τον Άρη Πορτοσάλτε: «Αυτό δεν θα το κάνεις σε μένα, να το κάνεις σε κανέναν άλλον»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert