Με 150 προσαγωγές έληξε η εισβολή του ΥΕΘΑ! Φωτογραφίες

150 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε αστυνομικό κλοιό ΜΑΤ προσήχθησαν  στην Ασφάλεια. Έτσι έληξε η κατάληψη του ΥΕΘΑ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ που τη στιγμή της εισβολής βρισκόταν καθ΄οδόν προς το Φάληρο για τις εκδηλώσεις της επετείου των Βαλκανικών Πολέμων, επέστρεψε αμέσως. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος που βρισκόταν ήδη εκεί θεώρησε προφανώς ότι η παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ αρκούσε!

Ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης που γνωρίζει άψογα το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων ,δήλωνε απλά έκπληκτος, γιατί όπως έλεγαν άνθρωποί του , υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού στις 10 το πρωί. Κάτι που επισήμως δεν είχε ανακοινωθεί.

Αυτό που φαίνεται να κάνουν πως αγνοούν όλοι είναι ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Αυτό είναι το βασικό ζητήμα.

Τα επιμέρους αλλά επίσης σημαντικά:

•Πως κατόρθωσαν έτσι απλά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες διαδηλωτές να εισβάλουν μέσα στο ΥΕΘΑ. Είχε προηγηθεί η εισβολή των αποστράτων

•Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να αναλάβει ο Α/ΓΕΕΘΑ τις “διαπραγματεύσεις” με τους εργαζόμενους. Ήταν δική του απόφαση ή εκτελούσε εντολή.

΄Ηδη αρχίζουν και ανοίγουν κι άλλα ζητήματα. Βουλευτής -ο κ.Κουρουμπλής- ακούστηκε να λέει ότι θα ζητήσει τη παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Όλα αυτά όμως έπονται.

150 άνθρωποι τους οποίους και τα δύο μεγάλα κόμματα κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια, παραμένουν απλήρωτοι.