Μετάλλια σε βετεράνους του Στρατού που συμμετείχαν στον Β’ ΠΠ απένειμε ο Π. Καμμένος

 Ένα μεγάλο συγνώμη από όλους εκείνους «που έπεσαν για την πατρίδα και που μέχρι σήμερα η πατρίδα δεν απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές ή τον οφειλόμενο δημόσιο σεβασμό», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απονέμοντας μετάλλια σε βετεράνους του Στρατού Ξηράς, που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Κορέα και στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος. «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα γεγονότα της Κύπρου. Και θα το πράξουμε».
«Το χρέος μας δεν εκπληρώνεται μόνο από τη σημερινή εκδήλωση.
Είναι ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας.

Είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης και η εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης ταυτίζεται με την εθνική επιβίωση. Θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που δεν είναι σήμερα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι «ο Ελληνισμός χρωστά πολλά σε εκείνους που τιμούμε σήμερα. Από αυτούς μαθαίνουμε ότι δεν μπορούν τα διεθνή συμφέροντα και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί να υπερισχύουν της διεθνούς νομιμότητας. Πως δεν υποκλινόμαστε στο δίκαιο της ισχύος, αλλά στην ισχύ του δικαίου. Για εμάς υπάρχουν οι ιερές αξίες, υπάρχει η ιστορία, υπάρχουν οι συμβολισμοί, υπάρχουν οι κοινές θυσίες».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε μετάλλιο εξόχου πράξεως στον πεζοναύτη Ευστάθιο Κρόκο, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας