OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Είναι υπεύθυνος αν συμβεί κακό σε μένα και την οικογένειά μου

18/02/2019 - 13:26
Share on FacebookShare on Twitter

 «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει» αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυση του ο Νίκος Κοτζιάς.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ , Νίκος Κοτζιάς στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κατηγορεί ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. Επίσης, συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές του ενώ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις.

Στην αναφορά που κατέθεσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του και μέλους της Πολιτικής Γραμματειας του ΠΡΑΤΤΩ Χρήστου Κουτσονάσιου, αναφέρει: «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς αναφέρει «Όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας.»

Η συνέχεια , όπως σημειώνει, ήταν προσωποποιημένη σε βάρος του, με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια.»

Να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, τουτέστιν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το πλαίσιο , υποστηρίζει, οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:

Α) Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε όμως, λέει ο κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.

Β) Ότι έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια ποσό που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ . Ωστοσο σημειώνει: Πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

Γ) Ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιας, διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. «Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», σημειώνει.

Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣΚΟΤΖΙΑΣ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

F-16 Viper: Πλήρης ανάπτυξη για τη συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου των αεροκινητήρων των αναβαθμισμένων μαχητικών από το ΚΕΑ

Top News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στον ύπνο

Πάτρα: Παιδιά πήγαν να πουν τα κάλαντα και ζήτησαν να πληρωθούν μέσω IRIS

«Peaky Blinders: The Immortal Man»: Κυκλοφόρησε teaser της ταινίας - Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι

Θοδωρής Μαραντίνης: Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα πολλά πράγμα διαφορετικά γύρω από τον χειρισμό του διαζυγίου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert