Military Erasmus: Στην Ελλάδα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 10 ετών του προγράμματος – ΦΩΤΟ

Από 8 έως 12 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εκδηλώσεις για τον εορτασμό συμπλήρωσης 10 ετών υλοποίησης δράσεων της πρωτοβουλίας “European Initiative for the Exchange of Young Officers”, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως πρόγραμμα “Military Erasmus”.

Το πρόγραμμα “Military Erasmus” τελεί υπό την αιγίδα του “Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας” (European Security and Defence College – ESDC) και αποσκοπεί στην ποσοτική και ποιοτική ανταλλαγή γνώσεων και μεθόδων εκπαίδευσης ανάμεσα στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κρατών-μελών της ΕΕ, δια της κινητικότητας σπουδαστών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η Ελλάδα ανέλαβε τιμητικά τη διοργάνωση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχαν 96 μαθητές στρατιωτικών σχολών 10 κρατών-μελών της ΕΕ (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία), του Καναδά και των ΗΠΑ. Επίσης συμμετείχαν στελέχη του ESDC, διοικητές και στελέχη παραγωγικών σχολών καθώς και μέλη της ομάδας εφαρμογής (implementation group) του προγράμματος.

Οι εκδηλώσεις περιέλαβαν:

-Ομιλίες ακαδημαϊκών με θέμα τις μάχες των Περσικών Πολέμων.
-Επισκέψεις στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης, στον τύμβο Μαραθωνομάχων, στο αρχαιολογικό μουσείο Μαραθώνα και στο ΠΝΜ Αβέρωφ.
-Κωπηλασία με την τριήρη “ΟΛΥΜΠΙΑΣ”.
-Συμμετοχή στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. 

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις :