Μισθολόγιο στρατιωτικών: Πολιτικό ζήτημα των τριών Αρχηγών κι όχι γραφειοκρατών

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών που από σήμερα το πρωί η κυβέρνηση θέτει υπό συζήτηση δεν είναι οικονομικό. Είναι πρώτα απ΄ όλα πολιτικό. Ή μάλλον είναι μόνο αυτό.

Η ουσία της συζήτησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει να κάνει με το ύψος των περικοπών αλλά με το αν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να τις διατηρήσει σε αξιόμαχο επίπεδο ή αν έχει αποφασίσει ακολουθώντας πιστά τις απαιτήσεις της τρόϊκας να τις “κλείσει”!

Τα όσα έχουν γίνει από το 2009 και μετά στο στράτευμα δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο καταστροφικά είναι . Και πολύ σύντομα θα αποδειχτεί αν όλες αυτές οι παράλογες παρεμβάσεις στο πυρήνα των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν πράγματι στόχο την “οικονομική σωτηρία” ή αν οι στόχοι ήταν άλλοι πολύ πιο σοβαροί.

Μια και μιλήσαμε για τον στενό πυρήνα της Άμυνας, δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τον άνθρωπο που χρησιμοποίησε τον όρο πρώτος, λέγοντας με ένταση και …πάθος ως υπουργός Άμυνας τότε, ότι δεν θα επέτρεπε στην τρόϊκα να “εισβάλει” σ΄ αυτόν. Είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ,ο οποίος λίγο μετά από εκείνες τις βαρύγδουπες δηλώσεις άνοιγε …πανηγυρικά τις πόρτες στους τροϊκανούς να μπουν βαθειά στις Ένοπλες Δυνάμεις και να τις διαλύσουν. Έκτοτε ο κ.Βενιζέλος δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη -ακόμη και προεκλογικά- για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τις οποίες το πέρασμά του αποδεικνύεται …καταστροφικό: συμφωνία ναυπηγείων-υποβρυχίων καταστροφή, νόμος περί προμηθειών κόλαση! Είναι εξίσου υπεύθυνος για ότι έχει συμβεί στο στράτευμα.

Όσο για τον κ.Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ; Θα ήταν επίσης χρήσιμο να ακούσουμε τι έχει να πει για όσα έχουν συμβεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, αν έχει κάτι να μας πει.

Με λίγα λόγια οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να ρίχνουν το «μπαλάκι» σε γραφειοκράτες και επιτροπές. 

Οι τρεις αρχηγοί και πρώτα απ΄ όλους βέβαια ο κ.Σαμαράς βέβαια πρέπει να αφήσουν τις επιτροπές μισθολογίου και τις συζητήσεις και να μας πουν αν είναι αποφασισμένοι να βαλουν τέλος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις περικοπές των 88,2 εκατομμυρίων οι οποίες ετοιμάζονται για το 2014. Είναι πολύ απλά τα πράγματα,αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.Υπάρχει; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Ποιος είναι ο Α.Οικονόμου επικεφαλής της επιτροπής για το μισθολόγιο»; Ο Α.Παπαπαρίσης γράφει

«Κύκλοι του ΥΕΘΑ» ,λένε όχι σε νέες περικοπές,αλλά οι αριθμοί άλλα λένε

Περικοπές 88 εκ. το 2014 ΜΟΝΟ στους στρατιωτικούς! Τι δείχνει η σύνθεση της επιτροπής μισθολογίου