Μπακογιάννη: «Ο Καμμένος έδωσε το στυλό στον Κοτζιά για να υπογράψει στις Πρέσπες»

 «Θα παράξει τετελεσμένα η συμφωνία των Πρεσπών», δηλώνει, στο newsit.gr και στον Αιμίλιο Περδικάρη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τόνισε ότι «Ο Καμμένος δεν έχει κόμμα σήμερα – Δεν μπορεί καν να απειλήσει τον Τσίπρα με πτώση της κυβέρνησης αλλά ο πρωθυπουργός δεν το έχει καταλάβει». Χαρακτήρισε «Κομανέτσι» τον κ. Καμμένο με μόνο σκοπό του να κρατηθεί στην καρέκλα.

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος, διότι η κατάσταση στην οικονομία και την ελληνική διπλωματία έχει φτάσει στο απροχώρητο εκφράζει στη συνέντευξή της στο newsit.gr η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάνη εκτιμά πάντως ότι Τσίπρας – Καμμένος θα κρατηθούν «με νύχια και με δόντια» όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Τους χαρακτηρίζει «αλληλοεκβιαζόμενους», ενώ ιδιαίτερα για τον υπουργό Άμυνας επισημαίνει πως έχει χάσει τους ΑΝΕΛ και «πλέον δεν έχει κόμμα».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, η βουλευτής της ΝΔ αρνείται ότι υπηρετεί την εθνική γραμμή του 2008, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, καθώς λέει ότι εκχωρεί τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς και εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΝΔ σύσσωμη θα στοιχηθεί πίσω από τη θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν πρόκειται να την ψηφίσει είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. Μολαταύτα, εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα περάσει τη συμφωνία εάν έλθει στη Βουλή και εκφράζει ανησυχία για τα τετελεσμένα που παράγει, καθώς δεν θα μπορεί τότε να ανατραπεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τάσσεται, επίσης, υπέρ του ελέγχου των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων μετά την κόντρα Κοτζιά – Καμμένου. Εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά την υπόθεση των 12 μιλίων, ζητώντας εθνική γραμμή. Τέλος, για την οικονομία, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ υπογραμμίζει ότι ακόμη και η μη περικοπή των συντάξεων – την οποία θα στηρίξει, όπως λέει, η ΝΔ – ή οι παροχές Τσίπρα δεν είναι δυνατόν ν’ αλλάξουν το κλίμα οργής που υπάρχει στην κοινωνία κατά της κυβέρνησης.

Διαβάστε αναλυτικά στο Newsit.gr