OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΝΑΤΟ: Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Μετασχηματισμού στο Πεντάγωνο – ΦΩΤΟ

29/05/2017 - 16:34
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού (Supreme Allied Commander Transformation) του ΝΑΤΟ, Στρατηγό Denis Mercier, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα είχαν σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ με αντικείμενο συζήτησης θέματα αρμοδιότητας του Νατοϊκού Διοικητή.

Κατά τις διμερείς επαφές, συζητήθηκε το ευρύτερο πλαίσιο των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η συμμαχία, καθώς και οι προοπτικές μετεξέλιξης της. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε μεταξύ άλλων την συνεχή παραβατική συμπεριφορά μέσων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, την γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης συζητήθηκε η ο εκσυγχρονισμός της συμμαχικής δομής Διοίκησης και ειδικότερα της νότιας πτέρυγας της Συμμαχίας, προκειμένου να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις προκλήσεις ασφαλείας αλλά και η επιτυχής διεξαγωγή της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα από 9 έως 11 Μαΐου 2017, η οποία αποτελεί έναν περιοχικό μηχανισμό στρατιωτικής συνεργασίας.

Στην συνάντησή του με τον SACT, o ΑΓΕΕΘΑ έθεσε επί τάπητος και την σκοπιμότητα συνέχισης της Νατοικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, την περαιτέρω προώθηση της χρησιμοποίησης του ΚΕΝΑΠ στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της Συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσης του ΝΑΤΟ.

Ο Στρατηγός Mercier στις τοποθετήσεις του σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης ενώ εξήρε και την συνεισφορά τους στις συμμαχικές δράσεις. Kατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Μετασχηματισμού ενημερώθηκε επίσης για την αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 ο SACΤ, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα επισκεφθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα, τον Ναύσταθμο Κρήτης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, τη λειτουργία του και τις τεχνικοεπισκευαστικές δυνατότητες του και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο οποίο θα ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα σχολεία που αναπτύσσει ως πιστοποιημένη Νατοϊκή εκπαιδευτική οντότητα. 

Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο SACT θα απευθυνθούν στους συμμετέχοντες στο ‘’3rd Nato Maritime Operations Law Seminar’’ το οποίο πραγματοποιείται στο ΚΕΝΑΠ από 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017 και θα παρακολουθήσουν επίδειξη επί εκπαιδευτικών αντικειμένων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Σούδας. 

Επιπροσθέτως θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και τις αποστολές που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας καθώς και την συνδρομή που παρέχει στην εκπλήρωση διεθνών αμυντικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στο οποίο θα ενημερωθεί για την οργάνωση και το πολυεθνικό πλαίσιο λειτουργίας του.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του SACT στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ. 

Tags: NATOΑΓΕΕΘΑΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΕΘΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού

24/01/2026 - 11:10
Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δένδιας: Μονομερές δικαίωμα και δικαίωμα κυριαρχίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια

22/01/2026 - 12:49
Κατζ
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία από την Αθήνα: «Όποιος ονειρεύεται αυτοκρατορίες, θα βρει μπροστά του Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο»

20/01/2026 - 15:21

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Η νέα ρωσική επίθεση προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης εκατομμυρίων κατοίκων

Δανία: «Είναι αφόρητο να αμφισβητείται από τον Τραμπ ο ρόλος των συμμάχων στο Αφγανιστάν»

Ιράν: Ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων νεκρών κατά την καταστολή των διαδηλώσεων ξεπέρασε τους 5.100

Η Λιβύη θα υπογράψει 25ετές συμβόλαιο με τις TotalEnergies και ConocoPhilips για πετρελαϊκές επενδύσεις άνω των 20 δισ.

Νέα γκάφα από το Λευκό Οίκο: «Στη Γροιλανδία δεν έχουμε πιγκουίνους…»

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία σε νέα χαρτογράφηση με επίκεντρο την τεχνολογία, την παραγωγή και τα ναυπηγεία

Ιράν: Θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση ως «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας», λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος

Ουκρανία: Οργή για τη ρωσική επίθεση σε Κίεβο και Χάρκοβο – Τα «συμφωνηθέντα» για αντιαεροπορική προστασία ζητά ο Ζελένσκι

Top News

Το Amphibian ανοίγει στη Στέγη και ταράζει τα «νερά» της πόλης

Viral meme κατέληξε σε φιάσκο για τον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ και ο πιγκουίνος που δεν ζει στη Γροιλανδία

Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση, όταν ακόμα ήταν παράνομες»

Ο χορός που «διέλυσε» τους Μπέκαμ: Ο Μαρκ Άντονι κατηγορείται για το οικογενειακό ρήγμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert