«Δεν ασχολείται κανείς με ναυπηγεία και υποβρύχια»!Μήπως να ασχοληθεί ο Σαμαράς με τη Μέρκελ;

Δεν ασχολείται ουδείς. Και αυτή η αδιαφορία ήταν η “πυρίτιδα” που τελικά οδήγησε στην έκρηξη της περασμένης Πέμπτης και στην “εισβολή” των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά,στο ΥΕΘΑ.

Εργαζόμενοι; Είναι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά; Αφού εδώ και έξι μήνες δεν παίρνουν ούτε ευρώ! “Δεν έχουν το φιλότιμο οι κύριοι υπουργοί που μας κοροϊδεύουν έξι μήνες τώρα να μεριμνήσουν τουλάχιστον για να πηγαίνουμε στο ναυπηγείο δωρεάν.Ούτε λεφτά για τα εισιτήρια δεν έχουμε και κανείς δεν ασχολείται”,είπε στο Onalert εργαζομενος.

Κι όχι μόνο με τους εργαζόμενους δεν ασχολούνται. Ούτε καν με τα τρία υποβρύχια που περιμένουμε μάταια να παραλάβουμε ασχολείται κανείς. Κάθονται, διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τις άθλιες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί,κουνάνε το κεφάλι πέρα δώθε …κι αυτό είναι όλο.

“Όταν ο Σάφα αποφάσισε να μας πάει σε καθεστώς μίας ημέρας εργασία την εβδομάδα, ο Αβραμόπουλος είπε ,όχι να πηγαίνετε κάθε μέρα και θα ρυθμίσουμε το θέμα της μισθοδοσίας. Φθάσαμε στον Παναγιωτόπουλο κι ακόμη περιμένουμε τη ρύθμιση. Έξι μήνες τώρα. Δεν ασχολείται κανείς, ούτε με μας ,ούτε με τα υποβρύχια”,λέει ο εργαζόμενος κι έχει δίκιο.

Το έχουμε ξαναγράψει. Λύση μέσω των…συμβάσεων που υπογράψαμε δεν πρόεκειται να βρεθεί . Η λύση θα πρέπει να είναι άλλη και ίσως θα πρέπει να την αναζητήσει και ο Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει με τη Μέρκελ,γιατί οι Γερμανοί είναι σημαντικό κομμάτι του παζλ. Εκτός αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θεωρεί ασήμαντο το θέμα σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχει να συζητήσει με τη κα.Μέρκελ.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε πληρώσει στους Γερμανούς 2,5 δις για τέσσερα υποβρύχια,έχουμε πάρει μόνο ένα και οι φίλοι μας οι Γερμανοί έχουν συμφωνήσει με τους άλλους φίλους μας τους Τούρκους τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων. Δεν ακούγεται καθόλου ασήμαντο. 

Αντί λοιπον να…κλαίει και να οδύρεται για το δράμα των Ελλήνων η καγκελαριος ας την ενημερώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις εταιρείες της ,για τα λεφτά που ήδη έχουν πάρει και για τα όσα απαράδεκτα έχουν πράξει εκμεταλλευόμενοι βέβαια τους «Έλληνες συνεργάτες» τους. Κι ας δώσει λύση η κα. Μέρκελ για τα τρία υποβρύχια. Όχι άλλα δάκρυα,αλλά έργα.