Νέα κυβέρνηση: Γιατί δεν έρχεται ο Τόσκας για ΥΦΕΘΑ;

Ο Πάνος Καμμένος είναι σίγουρος για τη θέση του ΥΕΘΑ. Ο Δημήτρης Βίτσας πιθανότατα θα είναι πάλι ΑΝΥΕΘΑ. Ψάχνουν για ΥΦΕΘΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,αφού ο Νίκος Τόσκας παίρνει “μετάθεση” από το ΥΠΕΘΑ στην Δημόσια Τάξη και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η μετακίνηση Τόσκα αποδίδεται σε “καραμπόλες”.Η διευκρίνηση από κυβερνητικούς κύκλους γίνεται χωρίς να ζητηθεί κι αυτό μάλλον επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν παράπονα για την θητεία Τόσκα στο ΥΠΕΘΑ. Όχι μόνο επειδή δεν προχώρησε το θέμα της αναδιοργάνωσης που ήταν πολύ σημαντικό από πολλές απόψεις ,αλλά και επειδή οι σχέσεις του με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα του ΥΠΕΘΑ δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Δημοσίως μπορεί όλα να έδειχαν ότι “πήγαιναν ρολόϊ” ,αλλά είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπήρχε “καλή χημεία” . Κι αυτό δεν αφορά στην σχέση του με τον Καμμένο που θα μπορούσε να αποδοθεί και σε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Αφορά και στην σχέση που είχε με τον αριστερό ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο, από ένα σημείο και μετά.

Όσο για την αναδιοργάνωση που εξακολουθεί να είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας; Μπορεί άνετα να την “τρέξει” ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Όπως και να ΄χει αν τελικά επιβεβαιωθεί η μετακίνησή του σ΄ άλλο υπουργείο μάλλον περισσότεροι θα είναι οι “ανακουφισμένοι” απ΄ αυτούς που θα προβληματιστούν.

Αντιθέτως πολλοί αναμένουν την επάνοδο Βίτσα, ο οποίος αν και πρόλαβε να καθήσει μόνο ένα μήνα στην υπουργική καρέκλα έδειξε πολύ θετικά δείγματα γραφής. Και πρώτα απ΄ όλα ότι καταλαβαίνει γρήγορα ποια είναι τα προβλήματα και ποιες είναι οι πιο εφικτές λύσεις.

Για να δούμε τι θα δούμε στο ΥΠΕΘΑ.