Ντοκιμαντέρ BBC για την Ελλάδα: Οι άγνωστες στιγμές από το δραματικό καλοκαίρι του ’15

 Άγνωστες στιγμές από το δραματικό καλοκαίρι του ’15 φέρνει στο φως ντοκιμαντέρ του BBC. Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να συναινέσει στο Grexit. Ο καυγάς της με τον Ματέο Ρέντσι. Βαρουφάκης: Δεν έχω ξαναδει τον Τσίπρα έτσι, μου είπε «τα κάναμε θάλασσα». Τουσκ για το δημοψήφισμα: «Είπα στον Τσίπρα «θα βρεθείς στα βαθιά σκ@@ά»».

Σε ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (04.02.2019, το BBC καταγράφει, μέσα από μαρτυρίες των ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν, την ελληνική κρίση από το 2009 έως το 2015. Από την «ταπεινωτική» συνάντηση στις Κάννες έως το καλοκαίρι του ’15 όταν η Άνγκελα Μέρκελ ήταν έτοιμη να… πατήσει το κουμπί του Grexit.

Το ντοκιμαντέρ του BBC για την ελληνική κρίση αποτελεί το δεύτερο μέρος της σειράς του βρετανικού δικτύου για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το BBC, μέσα από τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της δραματικής βραδιάς της 13ης Ιουλίου 2015, όπως ο Φρανσουά Ολάντ, ο Γερούν Ντάισελμπλούμ και ο Ματέο Ρέντσι, φέρνει στο φως τους διαλόγους και τα όσα έγιναν στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr