Νύχτα τρόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους

Επιθέσεις κατά αστυνομικών και ΜΑΤ σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι φορώντας αποκριάτικες μάσκες έκαναν καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Λίγες ώρες αργότερα, κουκουλοφόροι βγήκαν από το ΑΠΘ και εκτόξευσαν πάνω από 100 μολότοφ κατά των ΜΑΤ.

Στην Αθήνα, στόχος επίθεσης με μολότοφ έγινε το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Ομάδα περίπου 20 ατόμων, φορώντας αποκριάτικες μάσκες, έκανε καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Οι δράστες πέταξαν μολότοφ και τράπηκαν σε φυγή, σύμφωνα με τον «Αθήνα 9,84». Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε δύο περιπολικά και ένα γειτονικό αρτοποιείο.

Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά διμοιριών των ΜΑΤ, έξω από το τουρκικό προξενείο, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα.

Οι νεαροί βρήκαν από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πέταξαν πάνω από 100 βόμβες μολότοφ, όπως μετέδωσε το thestival.gr. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους

Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ.

Αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 νεαρών εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των συγκεκριμένων ατόμων βρέθηκαν απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες.