Ο Καμμένος απάντησε στον Ερντογάν για τους τσαμπουκάδες

Σκληρή απάντηση στον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, ο κ. Καμμένος αφού, υπευνθύμισε στον «Σουλτάνο» την fast track επίλυση που έκανε η Ελλάδα στο μεθοριακό επεισόδιο με τους Τούρκους στρατιωτικούς, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική των τσαμπουκάδων δεν οδηγεί πουθενά.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο ΥΕΘΑ: 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει μια αναζωπύρωση των απειλών του Προέδρου Ερντογάν ο οποίος απείλησε ότι θα βγάλει το ερευνητικό σκάφος «Πορθητής» στο τέλος του μήνα στη Μεσόγειο. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποκτήσει αυτή τη γεωπολιτική θέση γιατί σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία το γεγονός ότι ενώ εκείνοι κράτησαν δύο Έλληνες αξιωματικούς, για περίπου έξι μήνες χωρίς καν να έχουν αποδοθεί κατηγορίες, εμείς μόλις πιάσαμε δύο Τούρκους στα σύνορά μας τους απελευθερώσαμε την ίδια ώρα. Γιατί, πράγματι, μεθοριακά επεισόδια υπάρχουν και πρέπει να λύνονται με άλλο τρόπο.

Η πολιτική των προκλήσεων, των απειλών και του «τσαμπουκά» θα μπορούσα να πω, δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Θεωρώ ότι έχει συμφέρον και η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με την Ελλάδα πρέπει να ζήσει ειρηνικά. Από εκεί και πέρα, γνωρίζει καλά ότι όποιος αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία, θα πάρει άμεσα την πιο σκληρή απάντηση που υπάρχει.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το συγκεκριμένο θέμα για την κυπριακή ΑΟΖ το συζητήσατε με τον κ. Μάτις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας είπα ότι προχωράμε σε συνεργασία για την επέκταση της τριμερούς συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό που είπα.

Νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση στο StateDepartment με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας WessMitchell με τον οποίο συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής JohnSullivan.