OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ που «καίει» και τις αλήθειες που πρέπει να ξέρουν οι υπουργοί

25/02/2015 - 06:00
Share on FacebookShare on Twitter

Καλό θα είναι να αρχίσουν να λέγονται αλήθειες για τις περιβόητες τα τελευταία χρόνια ασκήσεις ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ. Οι οποίες ορθότατα γίνονται αν και όταν γίνονται για την εκπαίδευση του προσωπικού. Και αφού γίνονται γι΄ αυτό το λόγο η υπερβολική προβολή τους δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Αντιθέτως βλάπτει. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια.

Η δεύτερη αλήθεια είναι οτι τέτοιου είδους ασκήσεις πρέπει να γίνονται πραγματικά αιφνιδιαστικά. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να γίνονται. Το γεγονός ότι το Onalert.gr είχε ενημερωθεί από την Κυριακή ,ότι την Τετάρτη θα γίνει …ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ δείχνει πολλά για τον…αιφνιδιασμό. Ο Καμμένος βλέποντας ότι “ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι”, διέταξε να γίνει ο ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ ένα 24ωρο πριν. Σαν νέος ΥΕΘΑ λογικό ήταν να θέλει να δει αντιδράσεις. Και τις είδε.

Να περάσουμε όμως σε άλλες πιο “σκληρές αλήθειες”. Κάποιοι θεωρώντας δεδομένο ότι οι δημοσιογράφοι είναι περισσότερο υπεύθυνοι απ΄ όσο τους παρουσιάζουν νοιώθουν ασφαλείς να λένε ότι θέλουν. Και στους δημοσιογράφους -μικρό το κακό- αλλά και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Κι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο πλέον.

Σε διαρροή λοιπόν από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι ενεργοποιήθηκε το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») .

Μήπως να ξανακοιτάξουν τα σχέδιά τους; Γιατί απ΄ όσο καλά γνωρίζουμε χρησιμοποιήθηκαν μονάδες που δεν συμμετέχουν στην Δύναμη Δέλτα! «Βαφτίστηκαν» μέσα στη νύχτα.

Το γιατί είναι εύκολα κατανοητό. Κάποια από τα “μέσα” της Δύναμης Δ ,λογικά είχαν πρόβλημα . Η καταπόνηση σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και οι περικοπές ειναι λογικό να δημιουργεί τέτοια θέματα. Το ζητούμενο  είναι να μην “αλληλοπαραμυθιαζόμαστε” . Γιατί θα ΄ρθει η δύσκολη η ώρα και θα ΄χουμε πιστέψει ότι όλα λειτουργούσαν άψογα. Και δεν λειτουργούν. Αυτό δεν είναι κακό και κατακριτέο ,ειδικά σήμερα που η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δραματική. Κατακριτέο και άκρως επικίνδυνο είναι να μην αντιμετωπίζουμε την αλήθεια για να δούμε και πως θα πορευθούμε καλύτερα.

Έχουμε πάρα πολλές φορές διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια ότι οι υπουργοί που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ , είχαν στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Την οποία όταν την αντιμετώπιζαν είτε τυχαία,είτε μετά από ανάλογα δημοσιεύματα …τρόμαζαν. Και είναι ενδεικτική η “ατάκα” που είπε ένας από τους υπουργούς των τελευταίων ετών μελετώντας στοιχεία που του είχε δώσει Γενικό Επιτελείο: “Θα μας πάνε στο Γουδή” ,είπε.

Η καλή η τύχη έχει διασώσει πάρα πολλούς που πήραν το ρίσκο να καθησυχάζουν αντί να ανησυχούν τους πολιτικούς που κλήθηκαν να αναλάβουν το ΥΠΕΘΑ. Δεν γνωρίζουμε ,πόσο θα διαρκέσει αυτή η τύχη. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι …παντοτινή και να χαρακτηριστούμε υπερβολικοί όσοι βλέπουμε τελείως διαφορετική εικόνα απ΄ αυτή που με επιμονή θέλουν να μας πείσουν ότι βλέπουμε.

Συμπέρασμα; Οι ΕΔ πρέπει να ασκούνται συστηματικά,σοβαρά, με σχέδιο με στόχο ,με έμπνευση. Οι ασκήσεις για «να δει ο υπουργός» θα έπρεπε να έχουν εδώ και χρόνια σταματήσει. Αν θέλουν οι υπουργοί ασκήσεις να πηγαίνουν στις μεγάλες ,τις προγραμματισμένες. Διαφορετικά υπάρχει και το βίντεο.

Οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι δεδομένες και δεν είναι μεγάλες είναι γνωστό. Και το τελευταίο ευρώ πρέπει να αξιοποιείται σωστά. Τα μέσα των ΕΔ πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν πρέπει ,εκεί που πρέπει. Και βέβαια η όποια στρατιωτική ηγεσία προκύψει από τις κρίσεις που η κυβέρνηση λέει ότι θα κάνει κανονικά, θα πρέπει να παρουσιάσει την πολιτική ηγεσία την πραγματική εικόνα των αναγκών και των προβλημάτων των ΕΔ. Είναι κρίμα να ξαγρυπνούν μόνο οι στρατιωτικοί που καλούνται να κάνουν δουλειά με «πατέντες». Ας μείνουν ξάγρυπνοι και οι πολιτικοί.

Διαβάστε ακόμη:

«ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» ο Καμμένος! ΦΩΤΟ

Έρχονται τα ανταλλακτικά για τις φρεγάτες S από Άμπου Ντάμπι

Tags: ΑΣΚΗΣΗΚΑΜΜΕΝΟΣΚΡΙΣΕΙΣΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert