Ο Τσίπρας έχει πειστεί για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών; Ο χρόνος κυλά

“Ο χρόνος που κυλά και χάνεται”. Στο ΥΠΕΘΑ “τρέχει” ακόμη γρηγορότερα,με τα προβλήματα των ΕΔ και του προσωπικού τους να αναμένουν λύσεις. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που στη φωτογραφία του Νίκου Παναγιωτόπουλου κοιτά το ρολόϊ του, έχει προφανώς κατανοήσει ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες από το επιτελείο του έχει ξεκινήσει μια “εκστρατεία ενημέρωσης” για διάφορες αποφάσεις και δράσεις που αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία υπό τον Πάνο Καμμένο. Ρυθμίσεις για τις κρατήσεις αναγνώρισης 5 ετών σε μονάδες εκστρατείας,κατάργηση διατάξεων περι αυτοδίκαιης αργίας κλπ.

Χρήσιμα είναι όλα αυτά αλλά δεν είναι αρκετά . Έπρεπε να έχουν γίνει αλλά χρειάζονται περισσότερα. Και πρώτα απ΄ όλα η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνει ότι “τα χρήματα έχουν δεσμευθεί στον κωδικό από τους εξοπλισμούς”, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστρέψουν και στις αποδοχές των στρατιωτικών στην πράξη. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο μ΄ ένα υπουργείο Οικονομικών το οποίο είναι εξαιρετικά εχθρικό -μέχρι υποψίας- σ΄ ότι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και το προσωπικό τους . Τώρα έχει “μπλοκάρει” το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που κατέθεσε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας λόγω …του επιδόματος εξομάλυνσης. Πως θα πειστεί να “ξεμπλοκάρει” τα χρήματα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ;

Και το ερώτημα -κλειδί είναι αν έχει πειστεί το Μέγαρο Μαξίμου για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στα θέματα των στρατιωτικών. Όχι μόνο για τους αυτονόητους λόγους που έχουν να κάνουν με τις ΕΔ. Αλλά και γι΄ αυτό που επαρκώς εξήγησε στην συνέντευξή του στο Onalert.gr ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς. Για το λάθος μήνυμα που στέλνει το κράτος στον κάθε πολίτη και λέει ότι η εξουσία μπορεί να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμη και αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων.

Μάλλον ο Καμμένος πρέπει να δείξει την ώρα και στον Τσίπρα.  Τώρα που έβγαλε το …γύψο από το αριστερό χέρι θα πρέπει να φορά κι αυτός ρολόϊ.