OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας για τη μοριοδότηση στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Σκύρο

09/08/2023 - 14:04
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

«Το σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο λαμβάνουν μοριοδότηση Φρουράς Κατηγορίας IV, όπως με απόλυτη σαφήνεια αποτυπώνεται στο πεδίο Κατηγορίας Φρουράς της καρτέλας αναλυτικής μοριοδότησης και σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΥΑ). Ειδικότερα, η εγγραφή «Καρυστίας» στο πεδίο «Τόπος» της καρτέλας αναλυτικής μοριοδότησης αφορά στην τήρηση του τύπου και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την ορθότητα της μοριοδότησης των στελεχών, τα οποία υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, ενώ αυτή προκύπτει βάσει της, κατά το έτος 2014, γεωγραφικής διαίρεσης των Φρουρών ανά την επικράτεια.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μοριοδότηση στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο».

«Σε κάθε περίπτωση, έχουν ήδη εκδηλωθεί με μέριμνα του ΓΕΣ οι ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου το συγκεκριμένο πεδίο (Τόπος) της καρτέλας μοριοδότησης να αντιστοιχηθεί με την ισχύουσα διοικητική διαίρεση της χώρας, κατά την οποία η νήσος Σκύρος υπάγεται διοικητικά στην ΠΕ Ευβοίας», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Περαιτέρω, όπως αναφέρει επιπλέον ο κ. Δένδιας, «τα στελέχη, πλέον της μοριοδότησης που λαμβάνουν από την υπηρεσία τους στη Φρουρά της Σκύρου, δηλαδή στο πεδίο «αντικειμενικά κριτήρια», μοριοδοτούνται ομοίως στο πεδίο «επιχειρησιακή βαρύτητα», κατά τα καθοριζόμενα στην ανωτέρω ΥΑ. Επίσης, τα στελέχη λαμβάνουν επιπλέον μόρια στο πεδίο «επιχειρησιακή ετοιμότητα», λογιζομένου του έργου, της αποστολής και των ιδιαίτερων απαιτήσεων, που η Μονάδα – Ανεξάρτητη Υπομονάδα στην οποία υπηρετούν καλείται να φέρει εις πέρας».

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι «το πλαίσιο των μεταθέσεων των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται σύμφωνα με τον ν. 3883/2010 (Α’ 167) και εξειδικεύεται με τη συναφή Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) Φ.411/12/362832/Σ.8977/26-11-2021 (Β’ 5700), με τα οποία εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα των μεταθέσεων. Σύμφωνα με την ανωτέρω ΥΑ, τα στελέχη καλύπτουν θέσεις που αντιστοιχούν στον βαθμό και την ειδικότητά τους, κατά τις διακρίσεις του άρθρου 3 του ως άνω νόμου, τα καθορισθέντα στους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ) και τις υπηρεσιακές απαιτήσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις αναφυόμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων καταρτίζουν και τηρούν επετηρίδες ετησίως με τη μοριοδότηση του στρατιωτικού προσωπικού, κοινοποιώντας την καρτέλα αναλυτικής μοριοδότησης στα στελέχη της αρμοδιότητάς τους και παρέχοντας τυχόν διευκρινήσεις στους ενδιαφερομένους».

«Τυχόν προτάσεις που αφορούν στη μοριοδότηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς, αλλά και εν γένει διορθωτικές παρεμβάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν από την εφαρμογή της ισχύουσας υπουργικής απόφασης, θα εξεταστούν σε μελλοντική αναθεώρησή της μέσω της θεσμοθετημένης προς τούτο διαδικασίας αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προτάσεων», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Tags: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΚΥΡΟΣΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Δένδιας - Ινδία
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

09/02/2026 - 17:43
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert