Όχι αντίο αλλά au revoir λέει ο Αβραμόπουλος που αναχωρεί για Βρυξέλλες κοιτώντας Αθήνα!

“Όχι αντίο” αλλά au revoir λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που το μεσημέρι του Σαββάτου θα παραδώσει καθήκοντα στον επόμενο ΥΕΘΑ. Ο οποίος θα όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με “αουτσάϊντερ” τους κυρίους Μιχελάκη ή Αρβανιτόπουλο.

Ο ΥΕΘΑ σε φιλική συνομιλία που είχε με τους συντάκτες που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ είπε μεταξύ άλλων ότι “δεν χρειάζεται να παραδώσω, απλά αποχωρώ”, θέλοντας να επισημάνει ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μπει σ΄ ένα δρόμο που δεν χρειάζονται πολλά . Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ο Αβραμόπουλος έβαλε μια σειρά υπογραφών οι οποίες έλυσαν θέματα τεχνικής υποστήριξης και αναβάθμισης οπλικών συστημάτων που ανέμεναν λύση από το 2006!

Ο Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις για το πολιτικό του μέλλον αρνήθηκε με …τρόπο να αποκαλύψει αν στους σχεδιασμούς του και ανάλογα με τις εξελίξεις στο εσωτερικό, είναι η πρόωρη επιστροφή από τις Βρυξέλλες. Επεσήμανε πολλές φορές την σημασία του χαρτοφυλακίου που έχει αναλάβει στην ΕΕ , αλλά δεν αρνήθηκε ότι θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Ο Αβραμόπουλος μεταξύ πολλών άλλων έχει αναλάβει το θέμα της μετανάστευσης. Θέμα που για την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας. Ένα ζήτημα που πλέον έχουν αρχίσει να το νοιώθουν και οι “βόρειοι” σύμμαχοι” και εταίροι μας. Όμως εκτός απ΄ αυτό ο Αβραμόπουλος έχει αναλάβει το θέμα της ασφάλειας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ιθαγένειας . Ένα “πακέτο” που αν το εκμεταλλευθούμε σωστά μπορούμε να κερδίσουμε πολλά.

Ελπίζουμε ότι εκτός από τον Αβραμόπουλο θα το έχουν καταλάβει και όσοι πρέπει εδώ στην Αθήνα.