Παιδιά ενός κατώτερου θεού όσοι πληρώνουν το δάνειο τους – Χάνουν και το επίδομα στέγασης

 Το επίδομα στέγασης ονομάστηκε επίδομα ενοικίου και αυτομάτως, αρκετοί δανειολήπτες που έχουν την ατυχία να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την τράπεζες, βγαίνουν εκτός της ρύθμισης.

Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως αυτό αποτυπωνόταν στον προϋπολογισμό, προέβλεπε ότι την επιδότηση έως και 210 ευρώ θα την λαμβάνουν όλοι, ανεξάρτητα αν έχουν δικό τους σπίτι ή ενοικιαστές, αρκεί βεβαίως να πληρούν τα κριτήρια. Όπως έγινε όμως γνωστό χθες το συγκεκριμένο επίδομα θα το λάβουν μόνο όσοι ενοικιάζουν κατοικία και όχι οι συνεπείς δανειολήπτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία και χρίζουν βοήθειας από την Πολιτεία.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τρεις οικογένειες με τα ίδια χαρακτηριστικά και το ίδιο εισόδημα. Η πρώτη οικογένεια σταμάτησε να πληρώνει το δάνειο της και θα ενταχθεί στο διάδοχο σχήμα του ν. Κατσέλη λαμβάνοντας στήριξη και προστασία. Η δεύτερη ζει στο ενοίκιο και θα λάβει το επίδομα που της αντιστοιχεί, αλλά η 3η που πληρώνει έστω και με δυσκολία το όποια δάνειο έχει λάβει, δεν θα πάρει απολύτως τίποτε και από πουθενά.

Αιτία για αυτή την κυβερνητική υπαναχώρηση στον αρχικό σχεδιασμό η έλλειψη κονδυλίων και η εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ. Τόσο θα κόστιζε η στήριξη σε αυτό το μέτρο των «πράσινων» δανειοληπτών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr