Χαιρετίζουν την απόφαση για τη Παλαιστίνη

Η Κοινωνία Αξιών με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση για την Παλαιστίνη.
 
Χαιρετίζουμε  την απόκτηση  του καθεστώτος  «Κράτους Παρατηρητή» της Παλαιστίνης (μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής) στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και επικροτούμε την απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να ψηφίσει υπέρ αυτής στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
Η υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου Κράτους στην περιοχή, όπως ούτε  και η γεωπολιτικά σωστή,  σημαντική αναβάθμιση των σχέσεων μας με το Ισραήλ .
Εκτίμηση μας είναι ότι η βάση για  την δημιουργία συνθηκών διαρκούς ειρήνης στην Μέση Ανατολή είναι  μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος με αμοιβαία αναγνώριση και σεβασμό των δύο κρατικών οντοτήτων, Ισραήλ και Παλαιστίνης  μέσα σε διεθνή αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα σύνορα.
Η Κοινωνία Αξιών υποστηρίζει ότι η διαμόρφωση της εξωτερικής μας πολιτικής θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την υποστήριξη των μακροπροθέσμων εθνικών μας στόχων  και  συμφερόντων με ρεαλισμό αλλά και   σύμφωνα με τις αξίες που πρεσβεύει ο Ελληνισμός και τις  αρχές του Διεθνούς Δικαίου.
Η αδράνεια και η παθητικότητα στις Διεθνείς Σχέσεις δεν συγχωρείται. Επιζητούμε μία ενεργή Εξωτερική Πολιτική η οποία θα καθιστά την Ελλάδα ικανή να προηγείται και να επηρεάζει τις διεθνείς εξελίξεις και να μην έπεται αυτών διεκδικώντας την ισχυρότερη δυνατή θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
 
Τομέας Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Κοινωνίας Αξιών