Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε πόλεμο και πρέπει να κερδίσουμε»

Την ανάγκη εθνικής ενότητας και συνοχής στο πλαίσιο αυτό του «ακήρυκτου οικονομικού πολέμου όπου έχει εμπλακεί η χώρα» προέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, καλώντας τη Βουλή να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013.
 
«Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε έναν ακήρυκτο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να κερδίσουμε. Ο λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες. Το πακέτο μέτρων αποτελεί ιστορικό σταθμό και βάζει την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Ο ελληνικός λαός δεν επαιτεί – είναι κυρίαρχος και αξιοπρεπής. Ζητάμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες απ’ τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, ώστε η Ευρώπη να ξεπεράσει τα σημερινά αδιέξοδά της και να ξαναβρεί το δρόμο προς την πολιτική και οικονομική ενοποίηση» ανέφερε στην ομιλία του ο κος Παναγιωτόπουλος.
 
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του υπουργείου του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως από το 2009 μέχρι σήμερα υπήρξαν «γενναίες περικοπές, που δεν έθιξαν όμως το αξιόμαχο, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την υψηλή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων». Για το έτος 2013 δε, προβλέπεται μείωση του προϋπολογισμού κατά 415 εκ. ευρώ, με τις μισθολογικές μειώσεις να μην υπερβαίνουν μεσοσταθμικά το 7%. «Αξίζει δημόσιος έπαινος στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί έχουν αποσυνδέσει το όποιο δίκαιο παράπονο και διαμαρτυρία – καθώς είναι κομμάτι του λαού – απ’ την ανάγκη επιτέλεσης του καθήκοντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Παναγιωτόπουλος.-