Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς, ενίοτε δείχνει και τα δόντια της

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την συνεχιζόμενη προκλητικότητά της έστειλε από την Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά «η Ελλάδα δεν παρακολουθεί, ενίοτε δείχνει και δόντια της, όπως τα δείξαμε και στον Έβρο».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ανέφερε ότι «Ελλάδα δεν παρακολουθεί, ενίοτε δείχνει και δόντια της, όπως τα δείξαμε και στον Έβρο όπου υπήρξε οργανωμένη απόπειρα παραβίασης συνόρων και αντιμετωπίσαμε και σε αυτό τον τόνο θα αντιμετωπίσουμε και τα υπόλοιπα θέματα».

Πρόσθεσε δε πως «Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας, σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της, έχουμε απάντηση».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου από την δική του πλευρά παρατήρησε πως η τουρκική προκλητικότητα «έχει περάσει σε άλλο στάδιο, σε γκρίζες ζώνες παραβατικότητας, επιθετικότητα και κλιμάκωση, επιδιώκοντας μάλλον ένα θερμό επεισόδιο ή έντονη αντιπαράθεση. Λέει ότι θα κάνει έρευνες σε περιοχές που δεν δικαιούται. Στόχευσή της είναι μάλλον θερμό επεισόδιο» και τόνισε πως «στηρίζουμε τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών αλλά δεν αρκούν…».