Πανελλήνιες 2018: Η επαγγελματική αποκατάσταση το βασικό κριτήριο της επιλογής σχολών

Η ώρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζει και οι υποψήφιοι σκέφτονται ήδη το ποιες σχολές θα επιλέξουν. Πριν μερικές μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα, άλλωστε, τα φετινά μηχανογραφικά.

Με ποια σκέψη επιλέγουν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες τις σχολές που θα «βάλουν» στο μηχανογραφικό τους; Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στα φετινά μηχανογραφικά υπάρχουν αλλαγές στα επιστημονικά πεδία. Καταργήθηκε εκείνο των παιδαγωγικών επιστημών. Αλλαγές υπάρχουν επίσης σε σχολές και τμήματα, αφού πλέον δεν υπάρχουν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά αλλά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η ανακοίνωση των μηχανογραφικών αναζωπυρώνει το θέμα των επιλογών των σχολών που πρόκειται να κάνουν οι υποψήφιοι αφού τελειώσουν με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι… δύσκολη επιλογή μετά τις πανελλήνιες

Κατά πολλούς, η οικονομική κρίση και η επαγγελματική αποκατάσταση παίζουν τον κυριότερο ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων.

«Ήδη, στους υποψηφίους και στις οικογένειές τους διαμορφώνεται μια πεποίθηση ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πτυχίο που μπορεί να αναπαύεται στη βεβαιότητα ότι οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση. Παράλληλα, η πεποίθηση ότι η δημόσια απασχόληση έχει κλείσει «πόρτες και παράθυρα» είναι συντριπτική».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr