OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Πανελλήνιες 2018 – Στρατιωτικές Σχολές: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

13/08/2018 - 11:00
Share on FacebookShare on Twitter

Η αγωνία για τις βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων για το 2018 χτυπάει κόκκινο. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για τις Βάσεις 2018, έτσι όπως φαίνεται από τα μηχανογραφικά, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και οι αλλαγές που έγιναν στις Πανελλήνιες 2018 φαίνεται ότι φέρνουν τα πάνω – κάτω στις Βάσεις για τος σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 για τις φετινές Πανελλήνιες από το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει. Τα μηχανογραφικά έχουν κατατεθεί εδώ και λίγες εβδομάδες και η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων κορυφώνεται.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 και τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι Βάσεις 2017 και οι Βάσεις 2016 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου, οπότε αυτή είναι και η πιο πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση και για τις Βάσεις 2018. Ωστόσο, φέτος, θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση, όπως εκτίμησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας στην ιστοσελίδα esos.gr.

Όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα αποκλείεται να εκδοθούν πριν τις 25 Αυγούστου. Ως πιθανές ημερομηνίες για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 θεωρούνται η 27η, η 28η ή το αργότερο η 29η Αυγούστου. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης είναι ο πρόσθετος φόρτος εργασίας της έκδοσης αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές. Έτσι, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις έως πέντε ημέρες πιο μετά, από τον αρχικό προγραμματισμό.

Βάσεις 2018 – Πανελλήνιες: Εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά, για το 2018, οι θέσεις εισακτέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) είναι 74.692, ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Κατά συνέπεια η αύξηση ανέρχεται σε 3.966 θέσεις. Ο αριθμός εισακτέων έμεινε σταθερός στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονία ς, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.

Ειδικότερα:

Α) Σε ό,τι αφορά το νεοσύστατο Παν/μιο Δυτικής Αττικής ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 4.633 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ήταν 4.557 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 76 θέσεις.

Β) Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 43.758 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.905 θέσεις.

Γ) Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα Τμήματα ήταν 22.411 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 985 θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα (Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, κλπ), ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017.

Βάσεις 2018 – Οι εκτιμήσεις του προέδρου της ΟΕΦΕ

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Στέλλα Παπαμιχαήλ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης έδωσε τις αναλυτικές εκτιμήσεις του για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

1ο Πεδίο: «Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω όμως στις υψηλόβαθμες και δημοφιλείς σχολές».

2ο Πεδίο: Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές», καθώς «εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Γλώσσας».

3ο Πεδίο: «Βουτιά» πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των φροντιστών. «Σε όλα τα μαθήματα έχουμε χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων».

4ο Πεδίο: «Το τέταρτο πεδίο θα εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», εκτίμησε ο κ. Βαφειαδάκης. Για τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ έκανε λόγο για «καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο» ενώ προέβλεψε μικρή άνοδο για τις, κοινές σε όλα τα πεδία, σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Tags: 2018ΒΑΣΕΙΣ 2018ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert