«Περικοπές στις ΕΔ τέλος» ,διεμήνυσε ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ στην αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ

Το μήνυμα ότι  οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισφέρει τα μέγιστα στον τόπο, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές και ότι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, διεμήνυσε σήμερα ο ( υπηρεσιακός) υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Γιάγκος,  από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου έγινε η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ   από το Στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο στο ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη.
 

Την ίδια ώρα  της τελετής στην Ευελπίδων στο προαύλιο του »Πενταγώνου» γινόταν με καθε επισημότητα η αλλαγή της τετράστερης σημαίας που υποδηλώνει την κλαδική προέλευση του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο απελθών Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός   Κωσταράκος,- που από τις αρχές Νοεμβρίου αναλαμβάνει Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις Βρυξέλλες-  έδωσε συνέχεια στην αναφορά Γιάγκου και συμπλήρωσε λέγοντας  ότι εάν υποχωρήσουμε από ένα όριο «μπορεί τα πράγματα τα γίνουν χωρίς επιστροφή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που  αποχωρεί για να ξεκινήσει την 2η »καριέρα» στην Ευρώπη, μετά από 4 χρόνια στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ ( για την οποία έχει ακούσει και σκληρή κριτική) και 41 χρόνια υπηρεσίας στον ελληνικό στρατό.

Ο κ. Γιάγκος σχολίασε ότι η τοποθέτηση του στη συγκεκριμένη θέση της ΕΕ τιμά όχι μόνο τον ίδιο, τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τιμά την Ελλάδα.
Στην ομιλία του ο κ.  Κωσταράκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αποσυνδέσαμε την εθνική αποστολή μας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Για διακλαδικότητα-εκπαιδευση

Αναφερόμενος δε στα  τεκταινόμενα επί της διοίκησης του ο απελθών Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στάθηκε στην ενίσχυση της διακλαδικότητας, στη διατήρηση και ενίσχυση
των παραδόσεων και  στην ποιοτική αναβάθμιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την εκπαίδευση ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στους μαθητές των παραγωγικών σχολών καθώς «από εκεί ξεκινούν όλα».

Φύλαξα με τη βοήθεια των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων τα 131.957 τ.χλμ και τα 28.753 τ.χλμ νησιά βραχονησίδες χωρίς να χαθεί ούτε μία σπιθαμή γης κατέληξε στην ομιλία του ο απελθών Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο ναυαρχος  Αποστολάκης

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κωσταράκου λέγοντας ότι παραλαμβάνει αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό  σε ένα περιβάλλον αστάθειας  που απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της διακλαδικότητας ώστε η χώρα μας να διατηρηθεί ο
πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και στην ανατολική Μεσόγειο.
Στο τελετουργικό μέρος ακολούθησε η παρέλαση του Συντάγματος των Ευελπίδων, αντιπροσωπευτικων τμημάτων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, της Σχολής Ικάρων, της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής και της διακλαδικής διοίκησης ειδικών δυνάμεων ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων στον απελθόντα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων
Ασφαλείας ενώ δώρα επέδωσαν  επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι πολιτικοί 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κ. Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Χρήστος Ζώης, ο
πρώην ΑΝΥΕΘΑ και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Δημήτρης  Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένες αντιπροσωπείες κ.α.
.