Ποιες «καλύβες» υπερασπίστηκε ο Καμμένος στον Έβρο και γιατί

O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πήγε στον Έβρο για χρόνια πολλά μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα κι όλους τους Αρχηγούς. Αλλά με την ευκαιρία υποστήριξε με ξεκάθαρο τρόπο την Εθνοφυλακή . Πως;

Ο ΥΕΘΑ αφού ευχήθηκε Καλή Ανάσταση στον Έβρο και στους κατοίκους του δήλωσε:

“Όπως είπα και στον Δήμαρχο, ότι στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις καλύβες στον Έβρο, οι καλύβες δεν αποτελούν ιδιοκτησίες, οι καλύβες είναι, ξεκάθαρα, φυλάκια και παρατηρητήρια της Εθνοφυλακής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ενδίκων μέσων κατά των συγκεκριμένων φυλακίων και παρατηρητηρίων της Εθνοφυλακής. Θα παραμείνουν ως έχουν, υπό την κάλυψη και την πλήρη προστασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».


Τι είναι οι καλυβες;

Από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης είχε ανακοινωθεί η κατεδάφιση 19 καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, τις οποίες χρησιμοποιούν αλιείς, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Εβρου.

Στην πλειονότητά τους έχουν εμβαδόν από 20 έως και 40 τ.μ. και είναι κατασκευασμένες από λαμαρίνες, ξύλο και πάνελ αλουμινίου. Τις τελευταίες δεκαετίες αυτές πολλαπλασιάστηκαν και αναπτύχθηκαν άναρχα, ενώ δεν λείπουν και οι πιο «βαριές» κατασκευές με χρήση και μπετόν. Αποτέλεσμα είναι να έχει παγιωθεί μια κατάσταση αυθαιρεσίας.
Οι καταγγελίες αρμόδιων φορέων και οικολόγων προκάλεσαν επανειλημμένως την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες έχουν εκδώσει αποφάσεις για κατεδαφίσεις, ενώ στους ιδιοκτήτες των καλυβών έχουν καταλογιστεί πολλές φορές χρηματικά πρόστιμα.