Ποιοι έλειπαν από την συνάντηση Δένδια με τους πιλότους του Super Puma

Ποιοι έλειπαν από την συνάντηση του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με το πλήρωμα του Super Puma και τους κυβερνήτη και ύπαρχο της Φρεγάτας Ύδρα; Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο νυν υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Γιατί θα έπρεπε να είναι εκεί; Για να εξηγήσουν στο πλήρωμα του Super Puma γιατί έχουν κληθεί οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους από τον Στρατό και το ΠΝ να υποκαταστήσουν και το σύστημα υγείας σ΄ όλη την ελληνική περιφέρεια!

Το onalert.gr έχει ασχοληθεί κι άλλη φορά με το θέμα επισημαίνοντας ότι οι πτήσεις των εναέριων μέσων των ΕΔ παρουσιάζουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα αλλά και ανησυχητικά στοιχεία για την διάλυση του συστήματος υγείας στην περιφέρεια. Και δεν αναφερόμαστε σε μικρά νησιά και χωριουδάκια. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Μελετώντας τις ώρες πτήσεις των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών των ΕΔ δεν διαπιστώνει κανείς κάποια σημαντική αύξηση στις ώρες πτήσεις. Οι οποίες πάντως είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολλές. Αν όμως δει τις περιοχές στις οποίες καλούνται ελικόπτερα και αεροσκάφη για να παραλάβουν ασθενείς προκαλούνται πολλά ερωτήματα. Δεν έχουν ικανά νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό στην Ρόδο,την Κρήτη,την Θεσσαλονίκη,την Αλεξανδρούπολη και σε άλλα σημεία της περιφέρειας τα οποία όμως είναι ουσιαστικά αστικά κέντρα; Απ΄ ότι φαίνεται δεν έχουν. Τα νοσοκομεία για λόγους που στο υπουργείο Υγείας ξέρουν και πρέπει να μας εξηγήσουν δεν λειτουργούν. Και είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι οι περικοπές που έγιναν για λόγους …οικονομίας έχουν παίξει το ρόλο τους.

Μόνο που …το νοικοκύρεμα που θεωρούν ότι έκαναν μας έχει κάνει…σμπαράλια. Έχει καθήσει κάποιος να υπολογίσει πόσο κοστίζει μια ώρα πτήσης ενός Super Puma; Μέσος όρος 12.000 ευρώ! Έχει καθήσει κάποιος να μετρήσει πόσο επιβαρύνονται τα ιπτάμενα μέσα των ΕΔ και πόσο εύκολα και γρήγορα οδηγούνται στην καθήλωση; Έχουν σκεφτεί όσοι έκαναν…νοικυριό στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας τι θα συμβεί αν κάποια μέρα ή νύχτα αυτά τα μέσα χριεαστούν να εκτελέσουν τις αποστολές για τις οποίες αγοράστηκαν;

Προς Θεού δεν λέμε ότι οι ΕΔ πρέπει να σταματήσουν να προσφέρουν το κοινωνικό έργο που δεκαετίες ολόκληρες τώρα προσφέρουν . Αλλά είναι δυνατόν να καλύπτουν πλέον τις ελλείψεις νοσοκομείων ακόμη και της Θεσσαλονίκης; Πόσες αεροδιακομιδές έχει κάνει η ΠΑ από την συμπρωτεύουσα και με τι περιστατικά. Δεν μπορούσαν τα περισσότερα απ΄ αυτά να αντιμετωπιστούν στην Θεσσαλονίκη; Έχει ασχοληθεί κάποιος με το θέμα ,έχει μετρήσει το κόστος κι έχει κάνει την σύγκριση με το τι θα μας κόστιζε αν είχαμε καλύψει τις ελλείψεις των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας; Όχι βέβαια.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούν ποτέ όσες αποτολές κι αν κληθούν να αναλάβουν. Δικαιολογημένα τους κάλεσε ο ΥΕΘΑ για να τους συγχαρεί για την συμμετοχή τους στην διάσωση των μεταναστών από το δουλεμπορικό πλοίο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους “φορτώσουμε” όλα τα δεινά και τα προβλήματα του υπόλοιπου δημόσιου τομέα για να εμφανίζονται κάποιοι “νοικοκύρηδες” και να παρουσιάζουν “εικονικά” ποσοστά περικοπών την ίδια ώρα που πληρώνουμε τον “κούκο αηδόνι