OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Που βρέθηκαν -για καλό σκοπό- πλάϊ πλάϊ ο ΑΝΥΕΘΑ με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη;

27/05/2015 - 19:30
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν η φωτογραφία θα προκαλούσε ίσως έκπληξη. Ο αριστερός Κώστας Ήσυχος ,μαζί με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Όμως πολλά έχουν αλλάξει. Ο κ.Ήσυχος είναι πλέον ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και έχει δείξει ότι έχει κατανοήσει απολύτως την βαρύτητα της θέσης του.

Συνοδευόμενος ,λοιπόν από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην Ημερίδα «ΔΩΡΕΑ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΑΡΡΩΝ», που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, σε συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού με τη Μ.Μ.Μ.Ο.-Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο καθώς και προσωπικό του ΠΝ.

Τις εργασίες της ημερίδας κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Με μεγάλη μου χαρά παρευρίσκομαι ανάμεσα σας, στην τελετή έναρξης της Ημερίδας με θέμα ‘’Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων’’.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη. Υποψήφιος δότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι. Ο εθελοντής δότης προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο του που έχει ανάγκη κι αυτό είναι η κυριότερη ανταμοιβή του.

Το 70 % των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση δεν διαθέτουν ιστοσυμβατό αδελφό και αναζητούν κατάλληλο μόσχευμα από μη συγγενή δότη από τις τράπεζες εθελοντών δοτών.  Άρα είναι υπόθεση όλων μας, να απελευθερώσουμε το πλεόνασμα ανθρωπιάς της κοινωνίας μας,  ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω  το κίνημα εθελοντισμού δοτών. Σώζονται ζωές και μάλιστα ζωές μικρών παιδιών, αφού όπως έχω διαβάσει οι μισές ανάγκες για μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αφορούν μικρά παιδιά.

Από αυτό το βήμα σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής όχι μόνο στους συνανθρώπους μας με οξέα και σοβαρά αιματολογικά προβλήματα, αλλά σε όλη την κοινωνία. Και πρέπει αυτό το μήνυμα να διατρανώσει την εργώδη και θυσιαστική προσπάθεια πολλών ανθρώπων στο να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ανθρωπιστικό μέτωπο ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ένα μέτωπο στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στον συνάνθρωπό τους, μέσα από την πρωτοπόρα κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό, την επιστημοσύνη και το λειτούργημα που επιτελούν. Άνθρωποι που μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν περαιτέρω στο να σηκώσουμε τον πήχη της προσφοράς πιο ψηλά. Άνθρωποι από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του ΕΣΥ, από την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας ‘’Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ’’ του Νοσοκομείου Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’ , από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών επιτελούν ένα ουσιαστικό και πολύτιμο έργο. Ένα έργο ζωής και ελπίδας .

Η συνεχιζόμενη γνώση και η δυνατότητα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών είναι  απαραίτητη για τους ειδικούς που πιστεύουν στην εξέλιξη και στην ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν. Γι’ αυτό χαιρετίζω την έναρξη της Ημερίδας σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίζει στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο σας».

Tags: ΗΣΥΧΟΣΝΝΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert