«Προσωπικές οι απόψεις του Καμμένου για τη στράτευση γυναικών» λέει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο κυριακάτικο «Εθνος» περί στράτευσης των γυναικών, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας παράλληλα το οπλοστάσιο των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της «παρά φύσει» όπως λένε πολιτικά κυβέρνησης συνεργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αντίθετος τόσο στη στράτευση των γυναικών όσο και στα στρατιωτικά λύκεια. Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο» τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και επισήμανε «Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Κατά τον κ. Ρήγα «Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» σημειώνοντας ωστόσο ότι «Προφανώς σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό. Όμως αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και σε ότι αφορά αυτόν τον κοινό τόπο και στόχο θα λειτουργήσει ομοιογενώς».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ενώ και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου έχει τονίζει κατά καιρούς ότι η στράτευση των γυναικών δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κυβερνών κόμμα επιχειρούν να κρατήσουν το θέμα χαμηλά, λέγοντας σύμφωνα και με τον κ.Ρήγα ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν τώρα τα μέτρα της συμφωνίας που έχουν ήδη υπερψηφίσει από το καλοκαίρι και αναλώνονται σε αντιμνημονιακή ρητορεία αντί να στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για να προχωρήσει επιτέλους η χώρα μπροστά».

Αντίθετο ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων

Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του στα σχέδια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για στράτευση γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών στα σώματα ασφαλείας υπηρετεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας, ενώ ψευδεπίγραφα εμφανίζεται ως μέτρο ισότητας. Η δημιουργία στρατιωτικών λυκείων αποκόβει 15χρονα παιδιά από τη γενική εκπαίδευση και τα εντάσσει στην στρατιωτική εκπαίδευση, στέλνοντάς τα από το δάσκαλο στο στρατό.
 

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Παρακαλούμε τον κ. Καμμένο να εγκαταλείψει το φιλοπολεμικό του ύφος και την ιδέα στράτευσης των γυναικών και να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα της χώρας γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα.