Ρήγας για αναδρομικά στρατιωτικών: «Κίνηση σεβασμού και αναγνώρισης του ρόλου και των θυσιών των ΕΔ»

 Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την τροπολογία με την οποία θα τελεσφορήσει η υπόθεση της επιστροφής των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών στους στρατιωτικούς και τους υπόλοιπους ενστόλους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, μεταξύ όσων ανέφερε στην σύντομη δήλωση του, δήλωσε ότι η ψήφιση της τροπολογίας είναι κίνηση σεβασμού και αναγνώρισης προς όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ήρθε επιτέλους η στιγμή που η Ελλάδα ανακτά επιτέλους, οριστικά και πλήρως, την οικονομική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, η στιγμή που η ευθύνη επιστρέφει στα χέρια της εκλεγμένης κυβέρνησης από το λαό και όχι σε ξένους τεχνοκράτες που μας επιβάλλουν τη θέλησή τους» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ πρόσθεσε: «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ως κυβέρνηση, ότι τα αναδρομικά των Ενόπλων Δυνάμεων θα καταβληθούν. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Από που προκύπτει λοιπόν η παροχολογία; Εκτός αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν προεκλογική περίοδο όλη την 4ετία».

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας συμπλήρωσε: «Η ψήφιση της τροπολογίας είναι κίνηση σεβασμού και αναγνώρισης προς όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων διότι σε μια περίοδο κατά την οποία οι βαθμοί της οικονομικής ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας ήταν ελαττωμένοι, η διατήρηση του αξιόμαχου και η ενίσχυση του αποτρεπτικού τους ρόλου ήταν που εξασφάλισαν τη σταθερότητα και δεν επέτρεψαν σε οποιονδήποτε ξένο παράγοντα να διανοηθεί πως το status quo της περιοχής μπορεί να αλλάξει».

«Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της πατρίδας το απέδειξαν και όλη την περίοδο του προσφυγικού. Επωμίστηκαν αυτό το οποίο με τιμή έκαναν όλη αυτή την περίοδο, τιμώντας τον κοινωνικό τους ρόλο», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ