OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ρούπελ- Μάχη των Οχυρών : Το ταξίδι στον χρόνο και η ιστορική αναβίωση [pics]

03/05/2019 - 12:19
Μάχη των Οχυρών
Share on FacebookShare on Twitter

Η θρυλική «Μάχη των Οχυρών» του Απριλίου του 1941, στην οποία ο ηρωϊκός και ένδοξος ελληνικός Στρατός αντιμετώπισε μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και ιδιαίτερα της στρατιωτικής.

Ως ένδειξη σεβασμού και φόρου τιμής προς τους ήρωες πεσόντες Έλληνες στρατιώτες που «έπεσαν» στη μάχη, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την ελευθερία, θα λάβει χώρα ιστορική αναβίωση της ιστορικής αυτής μάχης στο Ρούπελ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πριν από 78 χρόνια, οι λιγοστοί υπερασπιστές του Οχυρού Ρούπελ στις Σέρρες, καθήλωσαν τους Γερμανούς εισβολείς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αναγκάζοντάς τους να τροποποιήσουν άρδην τ’ αρχικά τους σχέδια και να καταλάβουν τελικά τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιουγκοσλαβίας.

Στην «Μάχη των Οχυρών» (6-10/4/1941) οι άνδρες του απόρθητου Ρούπελ επέδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία, κερδίζοντας το σεβασμό των Συμμάχων και την αναγνώριση του εχθρού που τους απέδωσε τιμές. Μοναδικό περιστατικό στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η απάντηση του διοικητή του συγκροτήματος Ανχη Γεώργιου Δουράτσου στην απαίτηση των Γερμανών για παράδοση -«Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται»- έγραψε ιστορία και συνεχίζει να συγκινεί μέχρι σήμερα.

Πότε θα λάβει χώρα το «ταξίδι στο χρόνο»

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Ρούπελ θα λάβει χώρα ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία.

Ομάδες αναβιωτών -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- με στολές και οπλισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μαζί με εντυπωσιακά εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, θα αναπαραστήσουν τη λυσσαλέα προσπάθεια του εχθρού να καταλάβει το οχυρό – σύμβολο, μαζί με ξεχωριστές στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας άλλων οχυρών της φημισμένης «Γραμμής Μεταξά» στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Το τριήμερο 10-12 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθούν, επίσης, ποικίλες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις εντός και εκτός των υπόγειων στοών του οχυρού Ρούπελ, στον Προμαχώνα και στο Σιδηρόκαστρο.

Τη διοργάνωση έχει ο δήμος Σιντικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου» και ο Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert