Σε ποιον ανήκει η φαεινή ιδέα για τους Αγίους στις στολές των στρατιωτικών

“Πόλεμος Αγίων”! Η απόφαση για να φέρουν προαιρετικά τα στελέχη των ΕΔ στις στολές τους τους Αγίους προστάτες των Όπλων τους είχε ανακοινωθεί μάλλον με υπερηφάνεια από το ΓΕΕΘΑ ,στις 25 Αυγούστου 2015. Η ιδέα λοιπόν πρέπει να πιστωθεί στον τότε Αρχηγό Μιχάλη Κωσταράκο, ο οποίος καθ΄ όλη την διάρκεια της τετραετούς θητείας του, είχε τον προσόν να “διαβάζει” τι θέλουν οι ΥΕΘΑ υπό τις διαταγές των οποίων υπηρέτησε. Εντυπωσιακές στολές αγημάτων και στρατονομίας είδαμε επί Αβραμόπουλου για παράδειγμα, Αγίους στις στολές -έστω και προαιρετικά- είδαμε επί Καμμένου.

Για να μη τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στον Καμμένο, ιδού η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στις 25 Αυγούστου 2015:

“Κατόπιν εγκρίσεως του κ. ΥΕΘΑ, υφίσταται, προαιρετικά, η δυνατότητα, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, να φέρει, αποκλειστικά με τις στολές υπ΄ αριθμόν 9 και 10 (χειμερινή και θερινή στολή ασκήσεων-μάχης) τα σήματα των Πολεμικών Σημαιών, με τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (ήτοι, Άγιο Γεώργιο και Αγία Βαρβάρα για το ΣΞ, Άγιο Νικόλαο για το ΠΝ και Αρχάγγελο Μιχαήλ για την ΠΑ), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, το οποίο και προβλέπεται στις εν λόγω στολές.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω είναι απόλυτα προαιρετικά και αποτελεί, αυστηρά, προσωπική επιλογή ενός εκάστου στελέχους”.

Το πραγματικά περίεργο είναι ότι ενώ όλα αυτά τα γραφικά είχαν δημοσιευθεί από τότε που το ΓΕΕΘΑ έσπευσε να πληροφορήσει την κοινή γνώμη γι΄ αυτή τη τόσο σημαντική απόφασή του, το θέμα επανέρχεται δυο μήνες μετά . Και δεν είναι πια Α/ΓΕΕΘΑ ο Μιχάλης Κωσταράκος να απαντήσει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη , το οποίο με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια κατάλαβε ότι στις στολές τους οι στρατιωτικοί μας , εκτός από τα νέα εθνόσημα που τους βάλαμε να αγοράσουν θα έχουν και εικονίτσες Αγίων!

Το έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση δεν ταιριάζει με την δίμηνη καθυστέρηση ,πάντως σ΄ αυτήν αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ότι :

Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στην στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.
Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν”.

Ο Πάνος Καμμένος με δήλωσή του αναφέρει:

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».