Σφοδρή επίθεση Καμίνη κατά Καμμένου: «Έκανε άβατο το ΥΠΕΘΑ»

Σφοδρή επίθεση έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εκχώρησε το Υπουργείο Άμυνας στον Πάνο Καμμένο το οποίο μετέτρεψε σε «άβατο» μη εκχωρώντας στρατόπεδα για την υποδοχή μεταναστών και προσφυγών ενώ απειλούσε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν μειώνονταν ο προϋπολογισμός του υπουργείο κατά 600εκ. παραμονές της συμφωνίας με τους δανειστές.

Όλα αυτά σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ο κ.Καμίνης ως γνωστόν είχε ζητήσει να παραχωρηθούν τα θέρετρα των ΕΔ για να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών.

Στον Γιώργο Καμίνη ανέλαβε να απαντήσει ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Αυτό το παραμύθι του κ. Καμίνη το έχω ξανακούσει. Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τεράστια βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την υποδομή και την υποδοχή των προσφύγων. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Καμμένου, το Υπουργείο Άμυνας νυχθημερόν δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας από το Αγαθονήσι μέχρι τον Έβρο και σε ολόκληρη την επικράτεια για την περισυλλογή και την υποδοχή των προσφύγων. Κάτι που το γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος και φυσικά ο κ. Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων ψεύδεται ασυστόλως ενώ γνωρίζει ότι αν δεν υπήρχαν οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα ήταν έτοιμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το κέντρο υποδοχής στον Βοτανικό, ενώ μέχρι τέλος Αυγούστου το πολεμικό ναυτικό είχε αναλάβει την τροφοδοσία των μεταναστών. Είναι άδικο και ανεπίτρεπτο κατά την προεκλογική περίοδο να παρεμβαίνει ο κ. Καμίνης με τόσο απροκάλυπτο τρόπο να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να κατηγορεί την πρώτη αριστερή κυβέρνησης και τον υπουργό άμυνας της για ξενοφοβία ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.»