Σκέψεις Σαμαρά για Φράγκο ΥΕΘΑ – Ποιοι δεν τον θέλουν και γιατί

Η πιθανότητα να είναι ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος επόμενος ΥΕΘΑ χαρακτηριζόταν από πολλούς μεγάλη ,αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην θέση του Επιτρόπου. Πολύ γρήγορα αρκετοί έσπευσαν να αποδομήσουν αυτό το σενάριο. Αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν ήταν “γρήγοροι” αλλά βιαστικοί.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Σαμαράς δεν έχει αποκλείσει καθόλου το ενδεχόμενο της επιλογής Φράγκου, στον οποίο σε ανύποπτο χρόνο είχε προτείνει θέση μόνιμου ΥΦΕΘΑ. Ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν είχε απαντήσει ,η πρόταση έμεινε στον αέρα.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποιοι δεν θέλουν τον Φράγκο για ΥΕΘΑ. Δεν χρειάζεται παρά να προσφύγουμε στην κοινή λογική:

•Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Οι σχέσεις τους δεν είναι “εχθρικές” αλλά ψυχρές είναι. Κανείς δεν ξεχνά ότι μόλις είχε ανακοινωθεί η τοποθέτηση Φράγκου στη θέση του ΥΕΘΑ στο ΓΕΕΘΑ …κανείς δεν πανηγύριζε. Δεν τα πήγαν άσχημα κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους αλλά τότε ο κ.Φράγκος ήταν “υπηρεσιακός”. Και όπως και να ΄χει η τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία όταν είχε ανακοινωθεί η επιλογή Κωσταράκου για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να έχει ξεχαστεί. Πολύ…παγωνιά.

•Ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου. Ο πληθωρικός Φράγκος δεν νομίζουμε ότι μπορεί να έχει “χημεία” με τον χαμηλών τόνων Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου. Ο οποίος το ΄φερε η μοίρα να συνεργαστεί με στρατιωτικούς και είναι βέβαιο ότι προτιμά το “προφίλ” Κωσταράκου κι όχι τον “σίφουνα” Φράγκο. Γνωρίζοντας και τους δύο είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρξει ήρεμη και αποδοτική συνύπαρξη.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς. Στην μικρή θητεία του ως ΥΕΘΑ ο Φράγκος είχε κρατήσει αποστάσεις και είχε διαχειριστεί και τα “δύο στρατόπεδα”. Δεν είναι τυχαίο ότι για τον Φράγκο είχε σχηματίσει πολύ θετική άποψη ο τότε Α/ΓΕΝ Κομάς Χρηστίδης.

Θέλει πράγματι ο Σαμαράς τον Φράγκο στο ΥΠΕΘΑ; Δέχεται εισηγήσεις που λένε ότι η τοποθέτηση του στρατηγού σ΄ αυτή τη θέση θα φέρει κέρδη στην ΝΔ και ταυτόχρονα θα ακυρώσει τα όποια πολιτικά σχέδια του πρώην Α/ΓΕΣ. Αν και πεισματικά δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο Φράγκος κάνει επαφές με τελευταία αυτή που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο . Ο Φράγκος δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σε κανέναν.

Θέλει ο Φράγκος να γίνει ΥΕΘΑ; Ναι αλλά όχι άνευ όρων. Ο πρώην Α/ΓΕΣ θέλει “ανοιχτό γήπεδο” και διασφαλίσεις ότι δεν θα “καεί” στη θέση του ΥΕΘΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν «χρυσό χαπάκι» – Πως ψάχνουν τον νέο υπουργό

Διάδοχος Αβραμόπουλου: Ο Φράγκος ο Κωσταράκος,ο Μπαλτάκος και άλλες ιστορίες!


Φράγκος: «Ελλάδα – Τουρκία να τα βρουν και μετά να μειώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις» – BINTEO