Σταϊκούρας ¨δείχνει» Παναγιωτόπουλο – Κωσταράκο για τις περικοπές

“Δεν λάβαμε ποτέ καμία πρόταση από το ΥΠΕΘΑ που να έχει σχέση με τα μισθολογικά σας”, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των στρατιωτικών στο γραφείο του.

Την περίοδο που οι περικοπές έπεφταν βροχή ,επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών το έλεγαν στους στρατιωτικούς που διαδήλωναν στο Σύνταγμα. Τώρα το επιβεβαιώνει και ο κ.Σταϊκούρας προφανώς για να μετριάσει το δικό του μερίδιο ευθύνης για όσα υπέστησαν οι στρατιωτικοί . Όμως όπως έχουμε ξαναγράψει οι ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας υπό τον Πάνο Παναγιωτόπουλο αλλά και οι ευθύνες της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ που παραμένει η ίδια δεν μπορούν να παραγραφούν.

Η επιλογή να μην παρουσιάσουν κανένα σχέδιο που θα ήταν αντίθετο στις περικοπές άρον άρον που ψηφίζονταν κάθε Κυριακή στη Βουλή έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Και δυστυχώς όπως αποκάλυψε το Onalert η λογική της απόλυτης συνεργασίας συνεχίζεται. Στο ΓΕΕΘΑ επεξεργάζονται προτάσεις που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των στελεχών που αν εφαρμοστούν θα αποτελέσουν το νέο πακέτο περικοπών κατά των στρατιωτικών.

Ουδείς από την ηγεσία φαίνεται διατεθειμένος να παρουσιάσει έστω και τώρα μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη προταση που θα “αφοπλίσει” την κυβερνητική μονόπλευρη πολιτική των περικοπών στο προσωπικό.

Είναι ενδεικτικό ότι πολλά απ΄ όσα είπαν οι εκπρόσωποι των εν ενεργεία στρατιωτικών της ΠΟΕΣ στον Χρήστο Σταϊκούρα προκάλεσαν το ενδιαφέρον του και απο εκεί προέκυψε η επιβεβαίωση ότι κανείς από τον Χολαργό δεν είχε υποβάλλει τη παραμικρή πρόταση στη πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε ακόμη:

Η τρόϊκα θα κρίνει τι θα γίνει με την απόφαση του ΣτΕ – Τι προκύπτει από τις επαφές Σταϊκούρα


Στην παράταση πάει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ για «πέναλτι» ετοιμάζονται οι στρατιωτικοί