Στη φυλακή οι 2 αστυνομικοί που κατηγορούνται για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Συνολικά τρεις ώρες βρίσκονταν ενώπιον του ανακριτή οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών στον Έβρο.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πρόκειται να μεταφερθούν στις φυλακές Γρεβενών, ενώ για σήμερα (30/11) στις 11 το πρωί έχει ορισθεί και η απολογία του πολίτη, αγρότη με καταγωγή από τη Κορνωφωλιά που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση, και που παρείχε πληροφορίες στον «εγκέφαλο» του κυκλώματος στην Τουρκία.

Το κατηγορητήριο των 2 αστυνομικών οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα περιλαμβάνει είναι μεταξύ άλλων εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, μεταφορά αλλοδαπών, δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, κάποιες από τις οποίες έχουν παραδεχθεί.

«Οι κατηγορίες είναι πολλές & βαριές. Είναι δύσκολο για εμάς, μας έχουν τσαλακώσει την εικόνα και το ηθικό. Στα 18 χρόνια υπηρεσίας δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο, κι εγώ προσωπικά ελπίζω να είναι οι τελευταίοι», δηλώνει στον απόηχο της υπόθεσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«Εμείς συνεχίζουμε παρ’ όλα αυτά και αυτό φαίνεται και στις καθημερινές επιτυχίες των συναδέλφων στα κυκλώματα των διακινητών», καταλήγει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr