OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Στην Κορέα ο Αλκιβιάδης Στεφανής για τα 70 χρόνια από την έναρξη του πολέμου (pics)

14/11/2020 - 16:58
Στεφανής
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας από 10 έως 13 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την έναρξη του Πολέμου της Κορέας.

Όπως ανακοινώθηκε, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παγκοσμίως, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τους αυστηρότατους υγειονομικούς ελέγχους, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εκπροσώπησε την Ελλάδα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους 196 Έλληνες πεσόντες ήρωες και στο σύνολο του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος.

Ο Αλκ. Στεφανής επισκέφτηκε την Σεούλ, ενώ παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη Μπουσάν (προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου) όπου και εκφώνησε κεντρική ομιλία στη διεθνή διάσκεψη των 22 κρατών που έστειλαν στρατιώτες με θέμα τους βετεράνους του πολέμου.

«Εβδομήντα χρόνια πριν», ανέφερε ο Αλκ. Στεφανής, «η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών, ύψωσε τη σημαία της ανάμεσα στους είκοσι δύο συμμάχους που απέστειλαν στρατιωτικό προσωπικό, εναέριες και επίγειες δυνάμεις, για να λάβουν μέρος στον Πόλεμο της Κορέας».

«Σήμερα», συνέχισε, «τιμούμε, όχι μόνο όσους θυσίασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά επίσης τους βετεράνους, αυτούς που επέζησαν και αποτελούν απόδειξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας».

«Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, θα ήθελα να μεταφέρω αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και σεβασμού σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό κάθε κράτους που συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας, υπό την αιγίδα της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σε εκείνους που θυσίασαν τις ζωές τους στο όνομα των κοινών μας αξιών» υπογράμμισε ο Αλκ. Στεφανής.

«Δεν υπάρχουν σύνορα όταν τιμούμε πατριώτες και βετεράνους. Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε τις αναρίθμητες θυσίες αυτών των στρατιωτών, μέσω προγραμμάτων που θα διεξάγονται από κοινού. Αυτό που απομένει είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός. Σεβασμός επειδή έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο, αποδέχθηκαν τις προκλήσεις, υπέστησαν τους τραυματισμούς και τον θάνατο. Οι θυσίες τους μας επιτρέπουν να ζούμε σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον» κατέληξε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

 

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας Τσουνγκ Σίε – Κιουν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και τον ευχαρίστησε εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία της Ελλάδας στις εκδηλώσεις, καθώς και στην τελετή μνήμης στο κοιμητήριο των Ηνωμένων Εθνών στο Μπουσάν.

Στεφανής

 

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνάντησε τον ομόλογό του της Κορέας Παρκ Γιάε – Μιν, τον υπουργό Πατριωτών και Βετερών Παρκ Σαμ – Ντακ, τον δήμαρχο του Μπουσάν Μπιεόν Σουνγκ – Ουάν, τον Μητροπολίτη Κορέας Αμβρόσιο, τη διοίκηση της ναυπηγικής εταιρείας Daewoo Shipping and Marine Engineer Shipyard, Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας, που δραστηριοποιούνται στην Κορέα.

Στεφανής

Τέλος, ο Αλκ. Στεφανής μετέβη στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της κορεατικής χερσονήσου, συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών, αντιναύαρχο Στιούαρτ Μάιερ, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις του έργου της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών σε όλη την αποστρατικοποιημένη ζώνη και κυρίως στην περιοχή κοινής ασφάλειας (Joint Security Area).

Τον υφυπουργό συνόδευε η πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα, Ιφιγένεια Κοντολέοντος.

Tags: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣΕΠΕΤΕΙΟΣΚΟΡΕΑΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Σε δυτική Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο τα περισσότερα φαινόμενα

Στράτος Τζώρτζογλου: «Δεν έχω πει ποτέ ότι χωρίσαμε με τη Σοφία Μαριόλα»

Νίκος Κοκλώνης για Κατερίνα Καινούργιου: Η χαρά μου για το παιδάκι που περιμένει νικάει τα πάντα

Η Άννα Βίσση στηρίζει τον D3lta για τον ελληνικό τελικό της Eurovision: «Είναι καταπληκτικός καλλιτέχνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert