OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Στο μνημόνιο οδηγηθήκαμε λόγω της «κραιπάλης» επί Καραμανλή» – Ο Μπεγλίτης παίρνει θέση

06/04/2015 - 10:42
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης με δήλωσή του “δείχνει” την πενταετία Καραμανλή ως αιτία για το μνημόνιο κάνοντας λόγο για “δημοσιονομικό εκτροχιασμό” της χώρας.
Η δήλωση Μπεγλίτη έχει να κάνει με την την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και την ανάγκη έναρξης διαλόγου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ για την ενότητα του Κινήματος.

Όλη η δήλωση Μπεγλίτη:

«Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που η χώρα βρίσκεται σε μεγάλα αδιέξοδα, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να επισπεύσει την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο φοβάμαι ότι δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική σκοπιμότητα απόκρυψης της αλήθειας και των πραγματικών αιτίων που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Είναι προφανείς η επιδιώξεις αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Η κυβέρνηση από την μια προσπαθεί να εξευμενίσει το συνεργαζόμενο κόμμα των ΑΝΕΛ και από την άλλη, να λειτουργήσει αυτή η πρωτοβουλία ως αντιπερισπασμός απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης σχεδίου. Στο μνημόνιο οδηγηθήκαμε λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, της δημοσιονομικής κραιπάλης που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως την 5ετία διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Καραμανλή. Εκεί βρίσκονται τα αίτια που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Οδηγηθήκαμε στην μόνη αναγκαστική επιλογή που είχαμε προκειμένου να αποτρέψουμε την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην καταστροφή και στις επώδυνες λύσεις που ήμασταν αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε. Όλα πρέπει να έλθουν στο φως .Να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τα αίτια που μας οδήγησαν στην 5ετη κρίση. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Φοβόμαστε την μικροπολιτική διαχείριση της εξέτασης των αιτίων από την πλευρά της κυβέρνησης.»

«Θεωρώ ότι τόσο οι δηλώσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι δηλώσεις της ηγεσίας του ΚΙΔΗΣΟ κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και θέλω να σας πω ότι πολιτικά, ως στέλεχος και μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ,αυτός ο αναγκαίος συντονισμός εν όψει της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για έναν ειλικρινή διάλογο χωρίς όρους μεταξύ των δυο κινημάτων, με στόχο την ενότητα του κινήματός μας. Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός, αφήνοντας κατά μέρος τις πικρίες και τα όποια προβλήματα. Εγώ θα συνδράμω ώστε να προχωρήσουν οι δυο ηγεσίες άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να αναδείξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά, ως κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος προκειμένου να σώσει την χώρα από την φτώχεια και τον εκτροχιασμό.»

Tags: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΜΝΗΜΟΝΙΟΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert