Στρατιωτικοί προς Παναγιωτόπουλο: «Γνωρίζετε πόσα είναι τα οφειλόμενα που λέτε ότι θα δώσετε»;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του επαναλαμβάνει ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες των στρατιωτικών και όταν οι συνθήκες του επιτρέψουν θα τους αποδώσει τα οφειλομενα. 

Το ερώτημα που του θέτουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί ,μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, είναι μάλλον εύλογο. Ελπίζουμε σε απάντηση κι όχι σε 10ήμερα φυλάκιση.

Ρωτά λοιπόν με έγγραφό του ο ΣΥΣΜΕΔ:

Αξιότιμε κε Υπουργέ.
 
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε ως στρατιωτικοί, με τη δημοσιοποίηση μέσω των εντύπων και του ηλεκτρονικού τύπου, τις ομιλίες σας και τις εμπεριέχουσες σε αυτές δηλώσεις περί απόδοσης των οφειλομένων σε όλους εμάς (τους στρατιωτικούς) από τα πρώτα στάδια της ανάκαμψης της Χώρας.
 
Θεωρώντας το λόγο σας ευθύ, αξιόπιστο και αληθινό, προσπαθώντας να πλησιάσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας που διακατέχονται έντονα από το αίσθημα της δυσπιστίας – μετά τις δυσανάλογες συγκριτικά με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων περικοπές – και να ανατρέψουμε την ψυχολογική φόρτιση που ευρίσκονται αυτοί και οι οικογένειές τους, απότοκη της κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στο ηθικό τους, παρακαλούμε όπως με κάθε ειλικρίνεια μας γνωρίσετε:
 
-   Ποιος ο εκτιμώμενος χρόνος ανάκαμψης της Χώρας, όπως τουλάχιστον εσείς τον αντιλαμβάνεστε, προφανώς από πληροφορίες που εμείς ως πολίτες της δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε.
 
-   Ποια τα ακριβή οφειλόμενα που θα αποδώσετε σε όλους μας και από αντλήσατε την πληροφόρηση για αυτά.
 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επαναφέρουμε το αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας.